Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 14.10.2010.
10:42
Blic A

Bogdanov učesnik svih nereda od 2000.

Protiv Ivana Bogdanova (30), koji je uhapšen u Đenovi kao jedan od predvodnika huligana, u Srbiji su podnošene krivične prijave zbog napada na policajce, nanošenja povreda i preprodaje droge, a sumnjiči se i kao jedan od predvodnika napada na Ambasadu SAD, saznaje „Blic“.

Hapšenje Ivana Bogdanova u Đenovi
 

Bogdanov, prema podacima istražnih organa, jedan je od vođa ekstremne navijačke grupe Crvene zvezde "Ultras bojs“ i pripadnik „Pokreta 1389“.

U krivičnim prijavama je zavedeno da je Bogdanov, koji je po obrazovanju drvni tehničar, nezaposlen ili da radi povremeno kao pripadnik obezbeđenja, ali se ne navodi u kojoj firmi.

On je, prema navodima iz krivične prijave 13. juna 2006. prvo udarao drvenom gredom maloletnog navijača Partizana u Ulici Zdravka Čelara u Beogradu, a zatim se sukobio sa policajcima koji su videli šta radi i koji su ga uhapsili.

Prijava je podneta i kada je 2. jula 2006. sa još sedmoricom navijača u Ulici dr Milutina Ivkovića napao grupu navijača Maribora, koje su zatim jurili automobilima.

Bogdanov je uhapšen 28. marta 2005, kada je kod njega pronađeno 11 grama marihuane, ali se branio da je to za ličnu upotrebu.


Bogdanov je prošlog oktobra označen kao jedan od vođa ekstremne grupe Zvezdinih navijača „Ultras bojs“ čiju zabranu traži Republičko tužilaštvo. Pored njega, kao vođe te grupe označeni su Marko Vučković, Veljko Stajić, Marko Mitrović i Miroslav Janković.


Policija ga je hapsila i do sada protiv njega podnela pet krivičnih prijava, između ostalog - zbog napada na policajca, trgovine drogom, krađa. Protiv njega je podneto i nekoliko prekršajnih prijava, između ostalog i zbog držanja opasnih životinja bez dozvole.


"On nije baš nešto poštovan među navijačima. Poznat je po tome što se, iako ima 30 godina, stalno penje na ogradu i viče. Na mnogim snimcima navijača crveno-belih koji se penju na ograde upravo je on", kaže sagovornik „Blica“ upoznat sa dešavanjima unutar navijačkih grupa.

"Ultras bojsi" bili uz DOS


„Ultras bojse“, čiji je Bogdanov pripadnik, predvodi Marko Vučković, zvani Mare, koji je učestvovao u probijanju policijskog kordona ispred Savezne skupštine i demoliranju RTS-a 5. oktobra 2000. S obzirom na to da su bili na strani DOS-a, o „delijama“ se govorilo kao o nacionalnim herojima. Vučković je tada ispričao za novine kako je zajedno sa ostalim „delijama“, ekipom navijača Rada i nešto malo „grobara“, na znak jednog od lidera DOS-a „golim rukama poveo narod u proboj na zgradu Skupštine Srbije“ koja je potom opljačkana i zapaljena. Vučković je, međutim, tvrdio da su oni „samo razoružavali policajce i navlačili im majice ’Otpora’ kako bi ih zaštitili od linča“, kao i da su navodno pokušavali da spreče pljačku, ali ne i razbijanje RTS-a.

 

"Porazbijali smo sve aparate koje su neki pokušali da iznesu. Bolje je da su neupotrebljivi. Što se tiče štitova, šlemova i pendreka, oduzetih od policije, nećemo ih vraćati. Biće nam to draga uspomena. Moram da zahvalim Čačanima na onom bageru, izvadili su stvar", govorio je tada Vučković.


Bogdanov je, prema podacima istražnih organa, učestvovao u mnogim rušilačkim pohodima u Beogradu - prilikom samoproglašenja nezavisnosti Kosova i Metohije 2004, ili protesta protiv hapšenja Radovana Karadžića 2008.

Iste godine igrači Crvene zvezde, posle presude Urošu Mišiću, optuženom za pokušaj ubistva žandarma Nebojše Trajkovića, izašli su na teren u majicama na kojima je pisalo „Pravda za Uroša“ i pozdravili navijače. Sumnja se da je Bogdanov bio među onima koji su to tražili od igrača.

Navijači Zvezde su na severnoj tribini razvili transparent „Lazoviću, stići će te pravda koju deliš“, upućena sudiji koji je osudio Mišića.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 14.10.2010. 13:55
Ovo sve je toliko naduvano,cista mediska manipulacija,prave od muve magarca.Na kraju Srbi dobise po ledjima,pretukose ih talijanski policajci,pretresaju hrvatski,i na kraju hapse nasi i maltretiraju,,,,a sve ni za sta,sramota za svijet.Na jednom videu se vidi kako zabari tuku nase uz ogradu o nasi goloruki i ne daju nikakav optor,pa jel to po zakonu i pravilu,nije li to nasilje i huliganstvo???
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online