Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 14.10.2010.
13:08 >> 16:20h
Tanjug, Novosti A

Na granicama uhapšeno 19 navijača iz Đenove

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije su od srede uveče, kada su u Srbiju počeli da stižu autobusi sa srpskim navijačima iz Đenove, do sada priveli 19 osoba za koje se sumnja su izazvali nerede u Đenovi.

Hrvatska interventna brigada dočekuje srpske navijače na prelazu Bajakovo

Na graničnom prelazu Horgoš u toku je pregled 91 osobe i kontrola dva autobusa, kojima su naši navijači stigli iz Italije, navodi se u saopštenju policije. Policijska kontrola je strožija nego inače, a pristigle navijače policija pretresa od glave do pete. Akciju sprovođenja navijača iz Đenove, nadzirao je Savet za nacionalnu bezbednost, koji je zasedao u sredu uveče.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je da je policijski pritvor u trajanju od 48 sati do sada određen za 11 osoba koje su zadržane na graničnom prelazu Batrovci, zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo nasilničkog ponašanja na sportskim priredbama.

Zadržani su: Aleksandar J. (30), Vladislav J. (23), Zoran P. (23) i Marko Ć. (27) iz Beograda, Aleksandar Z. (28), Vukašin K. (28), Miroslav N. (28), Mladen K.(24) i Nikola R. (25) iz Novog Sada i Marko M. (28) i Marko D. (26) iz Niša.

Na graničnom prelazu Horgoš policija je od 57 pregledanih navijača privela osmoricu. Zadržani su Vladimir V.(23), Marko K.(26), Stefan V.(25), Stefan S.(20), Branimir S. (26), Dragan O.(25) i Jevto J.(27) iz Beograda i Marko M.(33) iz Čačka.

Do sada je, kako je navedeno, pregledano 317 osoba, koji su na granični prelaz Batrovci stigli u više vozila, 25 automobila, tri kombija, tri autobusa i mini-busu.

Prvi autobusi sa navijačima stigli su na državnu granicu u sredu, nešto pre 19 časova. Za oko 150 navijača procedura sa hrvatske strane bila je ubrzana i prelazak je trajao veoma kratko, sa naše strane zbog strogih provera granicu su prelazili više od pet sati.

Strogu carinsku kontolu sinoć su na ulazima u Srbiju morali da prođu i oni koji su se samostalno ili u manjim grupama vraćali sa utakmice u Đenovi. Uobičajena pitanja granične policije bila su: "S kim ste putovali“, "Šta ste radili pre utakmice, a šta na tribinama na stadionu“, "Imate li bilo kakva saznanja o vinovnicima i naručiocima nereda“. 

Stroga kontrola i pretres na graničnom prelazu Horgoš

Veliki broj navijača, koji se samostalno vraćao sa utakmice, u Sloveniji je skrenuo ka Mađarskoj, kako bi u Srbiju ušli na graničnom prelazu Horgoš i tako izbegli strogu carinsku kontrolu. Međutim, ista procedura bila je i na tom ulazu u zemlju.

Prvi navijači su na Horgoš stigli tek sinoć oko 10 sati, iako je bilo planirano da dođu ujutru. Jedan od autobusa koji je prevozio navijače je demoliran u napadu italijanskih karabinjera, a vozač i trojica navijača zadobili su povrede glave.

Mladići koji su se nalazili u ovom autobusu nisu želeli mnogo da komentarišu događaje.

"Mi, kao i većina drugih navijača išli smo da bodrimo našu zemlju, a na kraju smo svi ispali huligani“, kratko su rekli.

Navijači su pretresani od glave do pete. Svaka torba je otvarana, a autobus je pregledan više puta. Privedene osobe su odmah sa granice policijskim kombijima prebačene u policijsku upravu u Sremsku Mitrovicu.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online