Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 14.10.2010.
20:45
Bliconline A

Navijači u Đenovi rušili Karadžića?!

Divljanje navijača u Đenovi bilo je usmereno protiv predsednika Fudbalskog saveza Srbije Tomislava Karadžića, a ceo napad izveden je po nalogu vođa najekstremnijih navijačkih grupa Zvezde sa severa - tvrdi za sutrašnje izdanje lista “Blic” jedan od navijača Zvezde upućen u dešavanja u klubu.

Divljanje navijača u Đenovi bilo je usmereno protiv predsednika Fudbalskog saveza Srbije Tomislava Karadžića
 

Policija ispituje zbog čega su Delije putovale na utakmicu reprezentacije, kaže direktor srpske policije. On navodi ni da u klubu, a ni među navijačima nije tajna ko su te grupe i ko su njihove vođe.
 

Kupovali ulaznice na imena žena iz Čelareva

 

Fudbalski savez Srbije nije pre utakmice između Italije i Srbije u Đenovi dostavio MUP Srbije spisak navijača koji su kupili karte za utakmicu, iako je to zakonska obaveza, tvrdi za “Blic” izvor iz vrha policije. Karte su kupovane i na tuđa imena, pa čak i na imena starijih žena koje su drugim povodom bile u Italiji, utvrdio je MUP.

- U pitanju su trojica-četvorica ljudi, koji kontrolišu sever i koji, zbog rizika da budu uhapšeni, nisu smeli da otputuju u Italiji. Oni su “scenaristi” dešavanja u Italiji - kaže naš izvor.


Direktor policije Milorad Veljović izjavio je sinoć da policija utvrđuje kako to da su se „delije” našle u Đenovi na utakmici između reprezentacija Srbije i Italije. „Proveravamo kako su se ‘delije’ našle u Đenovi na utakmici reprezentacije, jer se zna da to nije uobičajeno. Provera je u toku i, za sada, ništa više ne mogu da kažem”, rekao je Veljović.


Savet za nacionalnu bezbednost, koji je vodio predsednik Srbije Boris Tadić, zaključio je da huligani nisu snaga koja može ozbiljnije da ugrozi bezbednost države, kao i da njihovo divljanje nije pokušaj državnog udara, niti da je to snaga koja bi mogla da ga izvede u budućnosti, te da nije inspirisano van Srbije. Savet je odlučio da zadatak istražnih organa moraju biti otkrivanje i presecanje tokova novca prema tim grupama. Svi ti huligani nisu novost i protiv mnogih od njih postoje prijave po kojima se ne postupa, stoga Savet insistira da sud preduzme mere protiv svih koji su kršili zakon.


Predsednica Vrhovnog suda i Viskog saveta sudstva Nata Mesarović rekla je da će tražiti izveštaje o predmetima protiv huligana koji su dugo stajali pre sprovođenja reforme.


Dešavanja u Đenovi ministar Ivica Dačić je okarakterisao kao “kompot različitih uticaja”, od ekstremističkih grupacija, preko organizovanih kriminalnih grupa, i odnosa unutar fudbalske organizacije.


S druge strane, ministar odbrane Srbije Dragan Šutanovac izjavio je da su incidenti na “Paradi ponosa” i na utakmici u Đenovi politički motivisane akcije, i izrazio nadu da će nadležni organi tačno utvrditi ko ih je i na koji način izveo.


Izvor “Blica” iz navijačkih krugova tvrdi da huligani nisu divljali u Đenovi da bi rušili Borisa Tadića ili sprečavali Srbiju da uđe u EU.

- Jedini razlog je Tomislav Karadžić. Netrpeljivost između njega i Zvezdinih navijača sada je kulminirala. Karadžić je bio predsednik Partizana. Počeo je da se bavi privatizacijom klubova, godinama omalovažava Zvezdu. Navijači su iz Zvezde isterali jednog mnogo većeg biznismena nakon što se otkrilo da na “Marakani” planira izgradnju poslovno-stambenog centra. Karadžić je morao da bude svestan da se ponaša gore nego što se ponašao Arkan i da će navijači reagovati - kaže naš izvor.

- Trenutno imamo autobus koji je ušao u Srbiju, u kome su porodični ljudi sa decom i starije gospođe iz okoline Čelareva, koji nisu bili na utakmici, a na čija su imena kupljene karte za utakmicu - kaže izvor “Blica” iz MUP. On navodi i da je bez obzira na nesaradnju sa FSS, policija imala podatke o određenom broju autobusa sa navijačima i da su ti podaci dostavljeni kolegama u Italiji.


Do juče u 14 sati u Srbiju se iz Đenove vratilo 529 navijača, od kojih 169 prolazi kroz krivičnu evidenciju. Na graničnim prelazima Batrovci i Horgoš privedeno je 19 osoba koje su prebačene u zatvore u Sremskoj Mitrovici i Kikindi.


Među njima, policiji je najinteresantniji Aleksandar J. Izvor “Blica” navodi da se među uhapšenima nalazi i huligan koji je na stadionu u Đenovi šipkom razbio pleksiglas na tribini.

Četvrtak 14.10.2010. 22:32
"Direktor policije Milorad Veljović izjavio je sinoć da policija utvrđuje kako to da su se „delije” našle u Đenovi na utakmici između reprezentacija Srbije i Italije. " Како то није уобичајено? Па ко ће други да иде на утакмице репрезентације него навијачи свих клубова из Србије, Боже ме сачувај...
Četvrtak 14.10.2010. 21:13
TI SMRADOVI SU RUSILI SRBIJU I SVE SRPSKO....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online