Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 15.10.2010.
11:21 >> 12:13h
Alo.rs A

"Moj Ivan je najnežniji i najbolji sin"

"Moj Ivan je najnežniji i najbolji sin na svetu“, rekla je za "Alo!“ Fanika Bogdanov, majka Ivana Bogdanova Coia, vođe nereda na stadionu u Đenovi, koji se trenutno nalazi u italijanskom zatvoru "Marasi“.

 Analiza tetovaža Ivana Bogdanova: Polu go prilikom hapšenja u Italiji

Majka Ivana Groznog, kako ga naziva italijanska štampa, kaže da joj je bilo "vrlo teško“ da gleda svog sina na zaštitnoj ogradi stadiona "Luiđi Feraris“ i da se oseća loše zbog novinskih napisa i optužbi koje su proteklih dana izrečene na račun njenog sina.

“Zvao me je juče, pričali smo vrlo kratko, ali je dobro. Mogu da vam kažem da je najnežniji i najbolji sin na svetu“, kaže utučena Fanika.

Majka ovog tridesetogodišnjaka, koji je označen kao vođa nereda na utakmici u Italiji, tvrdi da je njeno dete plemenit čovek koga je koštala sopstvena dobrota. "Mislim da je on dobar čovek za sve osim za sebe. Vrlo mi je teško zbog svega, razumite me“, završila je Fanika, koja više nije imala snage za razgovor.

Dobro dete iz komšiluka 

Bogdanov reže zaštitnu mrežu na stadionu u Đenovi

Ivana Bogdanova komšije i drugovi hvale, a za ono što se desilo u Đenovi imaju različita opravdanja. U ulazu u kojem stanuje, tik pored njegovog poštanskog sandučeta sa nalepljenim grbom Srbije, komšinica je ispričala da je Ivan uvek bio dobro dete.

“Jao, ostavite nas više... Znam ga otkad je prohodao, uvek je bio dobro dete. Ne znam šta se dogodilo posle, njega je neko pokvario. Pamtim da nikad nije prošao pored mene da se ne javi i ne pita kako sam. I njegova jadna majka ne zna šta je on radio“, kaže komšinica iz zgrade koja nije želela da se predstavi.

Iako je Bogdanov zbog više krivičnih dela policiji poznat od ranije, njegovi drugari iz detinjstva tvrde da ništa od navoda o njegovoj problematičnoj prošlosti nije istina.

“Ma kakav vođa ’Ultrasa’. Ide na stadion, kao što i mi svi idemo, nego se sad Tomislavu Karadžiću i ovima iz vlasti drmaju fotelje pa im treba žrtva, a on im se namestio onako krupan, tetoviran, s maskom, i sad je kao vođa kog neko plaća. Obeležili su ga ko da je daleko bilo nekog ubio. Ovako se nije izveštavalo ni o Bin Ladenu, onom što je silovao onu devojčicu ili o Miloševiću“, kaže jedan od Ivanovi drugova.

Drugi dodaje da je Bogdanov zbog specifične pojave vrlo često upadao u oči organima reda.

"Sećam se da je jednom vezao staforda ispred ’Maksija’ da kupi hleb i mleko, a pandur mu pisao prijavu zbog držanja opasnih pasa. Učestvovao je i u demonstracijama 5. oktobra kao i većina građana Srbije, ali sad je odjednom postao organizator. On je stvarno dobar momak, a ovo s utakmice nije ništa što ostali navijači ne rade u celom svetu. Ubacio je baklju na teren, pa šta? Je l‘ zbog toga treba da dobije 20 godina robije“, kaže mladić uz opasku da je navijače u Đenovi „namestila“ italijanska policija.

Ivan Bogdanov danas je izveden pred italijanski sud u Đenovi. Njegov branilac traži da mu se odredi zatvorska kazna od dve godine i posle toga proterivanje iz zemlje. Prema italijanskom zakonu Bogdanova čeka zatvorska kazna od jedne do četiri godine zatvora, ali bi mogla biti uvećana zbog otežavajućih okolnosti. 

Sve Ivanove tetovaže

"Dobar momak" u akciji

Pakao zbog Kosmeta

 

"Šta smo želeli da postignemo? Baš ono što ste videli" kaže, za "Korijere dela sera", jedan od navijača, u tekstu pod naslovom "Napravili smo pakao jer želimo Kosovo".

Ivan Bogdanov je glavni junak italijanskih medija ovih dana. "IVAN, zločinac sa stadiona, koji imitira Arkana i živi sa svojom mamom", "Anatomija jedne zveri", "1389: godina utetovirana protiv istorije", "Uhvaćen!", samo su neki od naslova na naslovnim stranama. "Korijere dela sera" je analizirao i sve tetovaže Ivana Bogdanova, uključujući i broj 1389, za koji kaže da je, kao godišnjica boja na Kosovu, "ponos Srbima, ali je i ime jedne neonacističke grupe". Najtiražniji sportski list "Gazeta delo sport" donosi tekst "Anatomija jedne zveri", s podnaslovom "Ivan, polupismeni bodibilder", ali i najavu navijača Srbije da će - ako do njega dođe - napraviti incidente i na revanšu u Beogradu.

"1389“: Ivan, naš prijatelj!

 

Miša Vacić, portparol pokreta "Naši 1389“, kaže da godina Kosovske bitke koju Ivan Bogdanov ima istetoviranu na desnoj nadlaktici nema veze s njihovom organizacijom. “Bogdanov nije naš član, ali je prijatelj organizacije i kao i mnogi navijači deli naše stavove. Tetovaža ’1389’ na njegovoj ruci nema veze s našim pokretom, već je to odraz Ivanovog poštovanja prema tom važnom datumu iz srpske istorije. Podržavamo njegovo paljenje albanske zastave u Đenovi jer bi to uradio svaki patriota. Srbi su narod slobodarskog duha, a ako su Italijani navikli da budu u kavezu, mi nismo, pa je normalno da isečemo žicu da izađemo“, poručuje Vacić.


 

POVEZANE VESTI

Petak 15.10.2010. 15:36
Mogao bi on da kolje coveka ispred kamere, majka njegova bi ipak govorila da je dobar sin ! Sta nas briga da je dobar sin kad je ispao los navijac i ocrnio nas jos vise u varvarizmu !
Petak 15.10.2010. 15:15
Pazite kakve atribute koriste njegova majka i komsiluk za Ivana Groznog :najnezniji i najbolji sin, zrtva, dobar momak,...To je jos jedan dokaz da je moralna vrednost ozbiljno poremecen u nasem drustvu ! Govorio sam pre neki dan i pre ovoga clanka da kad se bude vratio kuci, njegovi ce da ga docekaju kao heroj i izgleda da ce to i biti ! Sramota! Covek je degenerik i tu nema sta da se objasnjava ! Ja ne poznajem dobrog coveka sa takvim ponasanjem! Znate sta , Hitler je bio dobar decak, najbolji sin, uvek stitio svoju majku od teskog oca, Ruzvelt i Curcil su bili notuarne pijandure a Hitler nikad nije pusio ni pio i bio veran svojoj jedinoj zeni! Pa ko je od njih bio dobar ?
Subota 16.10.2010. 01:38
Evo još neke informacije : Protiv bugarina Bogdanova su pokrenuta pet krivičnih prijava zbog krađa i dilovanja droge. Ljubi ga majka, takvog dobrog dečaka i sina !!! Njegov drug i vođa Ultra bojsa je Crno Gorac Vučković , takođe kriminalac ! Uh što su nam srpski patrioti !!! Samo nernormalan može da ih smatra kao heroji srpstva ili idoli. Propast !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online