Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 16.10.2010.
15:17
Tanjug A

Tole Karadžić razgovarao sa policijom

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić potvrdio je da je predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomnislav Karadžić preneo svoja saznanja policiji o neredima u Đenovi najavivši da će sve o tome što se dešavalo u Italiji biti istraženo. Dačić je rekao novinarima da je Karadžić juče bio u policiji, dodajući da ne zna šta je govorio jer je to policijski a ne posao za ministra.

On je ponovio da je u toku policijska istraga o incidentima u Đenovi, kada su huligani iz Srbije pravili nerede i doveli do prekida utakmica reprezentacija Italije i Srbije.

Policija je sada upoznata sa Karadžićevom "stranom medalje"

"Istraga je u toku i u narednom periodu pokazaće šta se krije iza toga", rekao je Dačić dodajući da policija vodi istragu i o razlozima i motivima napada na reprezentativnog golamana Vladimir Stojkovića.


Dačić je novinarima, posle razgovora sa predstavnicima reprezentativnog sindikata policije, rekao i da se očekuje da sud u Italiji izrekne presude huliganima i da će onda biti poznato da li će neki od njih biti proterani, odnosno deportovani u Srbiju, ili će ostati da služe kaznu u Italiji.

Prema njegovim rečima od kvalifikacije krivičnih dela zbog kojih huligani budu osuđeni zavisi i da li će srpska polcija moći da reaguje prilikom njihovog povratka u zemlju.
 

Ukoliko FSS tako smatra, derbi će biti igran


Dačić je izjavio da predstojeći derbi fudbalera Crbene Zvezde i Partizana treba da bude održan, ukoliko tako smatra Fudbalski savez Srbije (FSS).


Organizovanje fudbalske utakmice nije stvar policije, konstatovao je ministar Dačić.
Dačić je istovremeno istakao da će policija, u saradnji sa drugim službama bezbednosti, obavestiti FSS ukoliko bude posebnih bebednosnih izazova vezanih za tu utakmicu, koja je zakazana za 23. oktobar na beogradskoj Marakani.


Ministar je istakao i da će policija i druge službe bezbednosti još razgovarati o bezbednosnim aspektima odihgravanja te utakmice, ukazujući da bi o derbiju trebali da se dogovore dva kluba i FSS.


Dačić je preporučio Crvenoj Zvezdi i Partizanu, kao i FSS, da prestanu sa prepucavanjima od kojih svi imao štete dodajući da se između navijača i države nalaze sportski klubovi i organizacije.


Ministar rada i socijalne poltike Rasim Ljajić saglasio se sa kolegom Dačićem, ali je istovremeno ukazao na bezbednosne okolnosti uoči te utakmice, s obzirom na nedavne nereda u Đenovi, na meču fudbalskih reprezentacija Italije i Srbije.


"Situacija je ozbilja, ali se ministrova (reč) ne poriče", rekao je ministar Ljajić ističući da će tokom derbija najvažnija biti bezbednost publike i svih navijača koji iskreno navijaju za svoje klubove.


Ljajić je istakao i da posle nereda u Đenovi "više ništa neće biti isto", kao i da "crta mora da se podvuče" zbog čega se založio za striktnu primenu zakona u sankcionisanju huligana.


Ministar Ljajić je rekao i da ukoliko država sada "taj problem zabašuri, ništa nismo uradili"


Ljajićevo je mišljenje da i kroz rad sa klubovima, ali i sportskih klubova sa navijačima treba omogućiti da na stadione slobodno mogu da dođu čitave porodice sa decom, kao što je praksa u svetu.


Dačić, Ljajić i ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milan Marković prethodno su razgovarali sa predstavnicima reprezentativnih sindikata policije.

POVEZANE VESTI

Subota 16.10.2010. 16:20
Moze sve da izgori, ali taj nece ustati iz fotelje!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online