Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 17.10.2010.
01:19
pressonline.com A

Bogdanov zapalio i pare i stadion

Prekid utakmice u Đenovi plaćen je gotovo 300.000 evra i policija je na tragu tog novca i ako se tako nešto dokaže, biće to osnova za krivično gonjenje Ivana Bogdanova, jednog od vođa navijača "Ultra bojsa", koji je, navodno, veći deo novca zadržao za sebe!

Želeo da bude uhapšen i želeo da zadrži novac za sebe: Ivan Bogdanov tokom nereda na stadionu u Đenovi
 

Međutim, kako piše beogradski "Pres", ako novac ne bude pronađen, Bogdanov bi mogao da prođe prilično lagodno...

- On je to lepo smislio. U Italiju je otišao sam, dok su vođe "Ultrasa" ostale u Beogradu. Platio je karte i spavanje za pedesetak svojih drugara, da bi zatim praktično sam izazvao incidente. Pazite, on se praktično prijavio za hapšenje prikazivanjem svojih tetovaža, jer on nikoga nije udario, niti je učestvovao u nekom fizičkom kontaktu. Tako da ukoliko ne pronađemo novac može da bude optužen za remećenje javnog reda i mira!? Ili eventualno kao kolovođa nemira u Italiji - kaže sagovornik "Presa".

Iza svega transferi igrača

Iako je incident u Đenovi isprva tumačen kao politički motivisan, bilo kao nastavak nereda sa Parade ponosa, bilo kao namera da se uspori ulazak Srbije u EU, postoji osnovana sumnja da je u pozadini svega mnogo bizarniji motiv - transfer igrača.

Preciznije, postoje indicije da iza vandalizma u gradu i na stadionu stoje ljudi koji su nezadovoljni zato što igrači u koje su oni uložili novac ne nastupaju za reprezentaciju, čime je njihova investicija u popriličnoj meri ugrožena, jer na fudbalskom tržištu ne dostiže željeni nivo. Policija istražuje da li je reč o nekim poznatim biznismenima koji su se uključili u menadžerske poslove u sportu, a počela je od spiska koji je dostavio predsednik FSS-a, Tomislav Karadžić.

Od otkrivanja nalogodavaca u velikoj meri zavisi sudbina vođe navijača Igora Bogdanova. Bogdanov u ponedeljak treba da se pojavi pred italijanskim sudom, ali, kako navodi izvor "Presa", skoro da je izvesno da će njegov slučaj biti ustupljen Srbiji. Međutim, ukoliko istražni organi u Beogradu ne dokažu da je dobio novac kako bi organizovao nerede, Bogdanovu neće moći da se sudi kao vođi organizovane kriminalne grupe, već eventualno kao kolovođi ili učesniku nereda.

"Fantomka" kao rekvizit

Posao istražnim organima da dokažu postojanje organizovane kriminalne grupe dodatno usložnjava to što je Bogdanov, prema do sada poznatim informacijama, u Đenovu putovao sam, bez "ekipe" sa Zvezdinog severa. Naime, sumnja se da je Bogdanov svesno eskivirao da pozove ostatak "četnika sa severa" kako bi za sebe zadržao najveći deo od 300.000 evra kojima su plaćeni organizacija, put, navijački "rekviziti" i izazivanje nereda.

Svakom ko je gledao incidente na utakmici Italija - Srbija bilo je jasno da će policija lako identifikovati i uhapsiti Bogdanova na osnovu tetovaža po rukama i da "fantomka" koju je nosio zbog toga baš i nema mnogo smisla. Međutim, sumnja se da je Bogdanov, koji je označen kao ključni čovek u neredima, fantomku navukao na glavu zbog koreografije, a da su mu ruke ostale otkrivene kako bi omogućio policiji da ga prepozna. Sam svoj majstor - sam otišao, sam izazvao incident - i samo njemu novac!

Dačić: Istražuje se i napad na Stojkovića

Istražuje: Ivica Dačić

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić potvrdio je juče da je predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić preneo svoja saznanja policiji o neredima u Đenovi, najavivši da će sve što se dešavalo u Italiji biti istraženo.

Dačić je rekao novinarima da je Karadžić juče bio u policiji, dodajući da ne zna šta je govorio jer je to policijski posao a ne posao za ministra.

On je ponovio da je u toku policijska istraga o incidentima u Đenovi, kada su huligani iz Srbije pravili nerede i doveli do prekida utakmice reprezentacija Italije i Srbije.

- Istraga je u toku i u narednom periodu pokazaće šta se krije iza toga - rekao je Dačić dodajući da policija vodi istragu i o razlozima i motivima napada na reprezentativnog golmana Vladimir Stojkovića.

Dačić je novinarima, posle razgovora sa predstavnicima reprezentativnog sindikata policije, rekao i da se očekuje da sud u Italiji izrekne presude huliganima i da će onda biti poznato da li će neki od njih biti proterani, odnosno deportovani u Srbiju, ili će ostati da služe kaznu u Italiji.

Prema njegovim rečima, od kvalifikacije krivičnih dela zbog kojih huligani budu osuđeni zavisi i da li će srpska policija moći da reaguje prilikom njihovog povratka u zemlju.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online