Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 30.10.2010.
17:33
Srna A

Priveden bivši monah Antonije Davidović

Raščinjeni monah Antonije Davidović priveden je danas ispred Srpske patrijaršije u Beogradu zbog pojavljivanja na skupu protiv hapšenja protivnika gej parade, koji je bio zabranjen, potvrđeno je iz MUP-a Srbije. Davidović je pušten posle dvoipočasovnog zadržavanja u Policijskoj upravi Stari grad bez izvođenja pred prekršajnog sudiju.

Bivši monah Antonije Davidović
 


Monah Antonije, koji je nekada službovao u manastiru Crna Reka i blizak je penzionisanom vladiki Artemiju, priveden je u policijsku stanicu "Stari grad", a potom će biti izveden pred prekršajnog sudiju, prenose beogradski mediji.


Policija je zabranila održavanje skupa ispred Patrijaršije, kao i skupa u Pionirskom parku, koji su prijavili roditelji uhapšenih tokom nereda 10. oktobra, u organizaciji "SNP 1389".


MUP Srbije je zabranio održavanje javnih skupova "Očuvanje pravoslavlja od ekumenizma i ujedinjenja sa Rimokatoličkom crkvom" i "Protest podrške uhapšenim rodoljubima", koji su bili zakazani za danas.


"S obzirom na to da mesta za održavanje skupova nisu predviđena za okupljanje građana, shodno rešenju o određivanju prostora za okupljanje građana u Beogradu, kao i da prijave za održavanje javnih skupova nisu bile potpune, doneseno je rešenje o zabrani ovih skupova na osnovu člana 11 Zakona o okupljanju građana", precizira se u saopštenju MUP-a.


MUP Srbije navodi da je ovo rešenje doneo uz konsultaciju sa dežurnim zamenikom tužioca Višeg javnog tužilaštva.


Iako je skup zabranjen, monah Antonije se pojavio kao organizator skupa.
Antonije Davidović, koji je organizovao protest ispred manastira Gračanica i pred Patrijaršijom u Beogradu lišen je monaškog čina 25. maja ove godine.

Odlukom Crkvenog suda Eparhije budimljansko-nikšićke, on je vraćen u red civila sa svetovnim imenom Dragan i isključen iz crkvene zajednice na dve godine.


Ova odluka Crkvenog suda praktično znači i da ako se kao sada već bivši sabrat manastira Crna Reka bude predstavljao kao monah, može biti uhapšen za lažno predstavljanje.


On je presudom Crkvenog suda optužen za samovolju i nemonaško nepokoravanje nadležnim crkvenim vlastima, kao i za iznošenje brojnih neistina i kleveta nedoličnim hrišćaninu, a kamoli monahu.


U presudi se navodi i da se odrekao poslušnosti crkvenoj vlasti, bunio i stvarao zaveru protiv nje, uskraćivao joj dužno poštovanje, klevetao je, vređao i nipodaštavao, a i odbijao da izvrši odluke nadležnih crkvenih vlasti.

POVEZANE VESTI

Subota 30.10.2010. 20:15
Kako mi se cini, necemo vise ni znati da li se odrzao neki skup. Gore u tekstu pise da je priveden zbog pojavljivanja na skupu, a o samom dogadjaju nema ni reci.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online