Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 01.11.2010.
09:07 >> 09:14h
Press A

Policija izbola navijača!?

Navijač FK "Rad", 17-godišnji B. G, pretučen je i izboden juče oko 13 sati, neposredno pred početak fudbalske utakmice na Banjici. Mladić i njegovi roditelji tvrde da ga je policajac Interventne brigade u "marici" punoj specijalaca brutalno tukao i "skakavcem" sekao, a zatim ga izbacio u Borskoj ulici kod Banjičkog groblja.

B. G. je zajedno sa roditeljima sinoć bio na VMA, gde su lekari utvrdili da ima veliku posekotinu na levom uhu, dubok ubod na levoj butini i više manjih posekotina po telu i rukama, kao i veliki hematom na leđima.

Mladić je ispričao da su ga dvojica policajaca ubacila u beli policijski kombi i bacila na pod, posle čega je počela desetominutna tortura

O celom slučaju obaveštene su i kriminalistička policija i unutrašnja kontrola policije.

Kako je za "Press" ispričao 17-godišnji mladić, on je sa 14 drugova krenuo na utakmicu na Banjici, ali ih je policija zaustavila kod benzinske pumpe na Trošarini.

"Rekli su nam da ne možemo da idemo grupno, da je utakmica proglašena za utakmicu visokog rizika i da moramo da idemo 'dva po dva'", priča ovaj mladić.

"Dvojica drugova su već otišla i ja sam sa još jednim drugom čekao da nas puste. Prolazilo je vreme, pa sam pitao da li možemo da krenemo jer ćemo zakasniti. Tada mi je policajac rekao: 'E, mangupe, ti sada ne možeš da ideš na utakmicu', i oterao me u suprotnom pravcu od stadiona. Mog druga je kolima pokupio neki poznanik, a ja sam stao na stanicu i ušao u autobus broj 50. Vozio sam se jednu stanicu i izašao kod bazena na Banjici. Čim sam izašao, čuo sam škripu guma i povik: 'Ti si, mangupe. Pa, gde si pošao? Dođi ovamo!'", nastavlja izbodeni mladić.

On kaže da su ga dvojica policajaca ubacila u beli policijski kombi i bacila na pod, posle čega je počela desetominutna tortura.

"Ležao sam na stomaku, između nogu policajaca. Čuo sam da jedan policajac viče: 'Daj nož! Daj nož.' Nisam znao šta hoće i malo sam okrenuo glavu da vidim šta se dešava. Video sam nož 'skakavac' sa crvenom drškom. Neko me je zgrabio za kosu i povukao. Policajac je počeo da se dere na mene: 'Sad ću oči da ti jedem!' Mislio sam da hoće da me uplaši, ali sam onda osetio kako mi vuče uvo i seče ga" priča B. G.

Prestravljeni navijač kaže da je posle toga više puta osetio kako mu nož prislanjaju na leđa i kako ga bockaju.

"Kombi se sve vreme kretao. Ne znam gde su me sve vozili, a onda sam osetio da me je ubo u butinu. Rana je mnogo krvarila, pa sam čuo kako neko pita: 'Šta ćemo sad sa njim?', a drugi mu je odgovorio: 'Vozi na groblje!'", priča B. G, i dodaje da su ga naglavačke izbacili iz kombija.

"Bacili su me u neki žbun. Onaj policajac koji me je sekao nožem šutnuo me je i viknuo: 'Trči! Trči!' Pokušao sam da bežim, ali nisam mogao jer me je noga užasno bolela. Okrenuo sam se i video kako policijski kombi odlazi. Bio sam sav krvav, pa sam otišao na stanicu i autobusom se odvezao kući", prepričava mladić.

Otac ranjenog mladića Ž. G. kaže da je odmah kada mu je sin ispričao šta mu se desilo obavestio policiju, a onda sina odveo na VMA da mu zašiju posekotine.

"Ima posekotinu od dva centimetra na levom uhu, ubod u levu butinu i hematom na leđima. Lekari su na telu pronašli i više manjih posekotina", kaže otac i objašnjava da su u bolnicu dolazili inspektori kriminalističke policije, a onda i unutrašnje kontrole, koji su mu rekli da danas sa svim papirima iz bolnice dođe u Policijsku stanicu u Bulevaru despota Stefana i podnese prijavu.

Otac maltretiranog mladića kaže da je neko od sinovljevih drugova video kada je on ubačen u kombi i da je zapisao registarske tablice "marice".

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 01.11.2010. 09:14
...ako se pod hitno ne nadju i ne kazne krivci smatracu da je rezim u srbiji fasisticki...poceli smo da dobijamo ustaske sindrome i primenjujemo na sopstvenoj braci???....
Ponedeljak 01.11.2010. 10:21
Нови крцун опет малтретира Србску децу стим што сада мало и сецкају!!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online