Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Ponedeljak 06.12.2010.
15:29
Vestionline A

Jovanović napada Vladu i brani Zukorlića

Liberalno demokratska partija (LDP) saopštila je danas da su zbog "otvorene opstrukcije" Ministarstva za ljudska i manjinska prava "ugroženi svi kompromisi i dogovori koji su u proteklom periodu napravljeni u cilju rešavanja problema konstituisanja i početka rada Bošnjačkog nacionalnog saveta".

"Ministarstvo je prekršilo obavezu koju je na sebe preuzelo pred predstavnicima sve tri izborne liste Bošnjaka i Misijom OEBS, a koja je podrazumevala da se nadležnom skupštinskom Odboru za zakononodavstvo odmah dostavi na autentično tumačenje sporni član zakona o izborima nacionalnih saveta", piše u saopštenju.

Predsednik LDP-a Čedomir Jovanović
 


Taj odbor, kako je saopšteno, već tri nedelje čeka dostavljanje takvog zahteva bez koga ne može da pruži tumačenje koje bi otklonilo svaku sumnju i "potvrdilo da je ministarstvo svojim nezakonitim ponašanjem dovelo Vladu u konfrontaciju sa legitimnim predstavnicima Bošnjaka".


U saopštenju se podseća i da se vode postupci po prijavama ombudsmana, poverenice za zaštitu ravnopravnosti i poverenika za informacije od javnog značaja protiv odgovornih u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava i drugim ministarstvima "zbog toga što su organizovali ili tolerisali falsifikovanje biračkih spiskova".


Postupci se vode i zbog "diskriminaciju bošnjačke zajednice kojoj se već šest meseci, zbog internih potreba u delu vladajuće koalicije, ne dozvoljava da kao sve druge nacionalne grupe dobije efektivan Nacionalni savet".


"Ova opstrukcija može dovesti do teških posledica, napetosti u Sandžaku i nove diskreditacije naše zemlje, s obzirom da se kršenjem javno preuzete obaveze dovodi u pitanje angažman svih koji su, poput LDP i međunarodnih tela, uz velike napore i demonstraciju dobre volje pokušavali da reše problem", zaključeno je u saopštenju.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da očekuje od Sarajeva da će se ponašati u skladu sa dobrosusedskim odnosima, povodom najava Bošnjačkog nacionalnog vijeća sandžačkog muftije Muamera Zukorlića da će zatražiti od Sarajeva pomoć za internacionalizaciju bošnjačkog pitanja u Srbiji.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 06.12.2010. 15:33
ceda prasak je poludeo. pa, on podstice mrznju i huska na nerede. zasto pravosudje ne reaguje. zasto ceda prasak ima toliku moc. zar je ceda prasak mocniji od drzave srbije. po koji put hoce da istakne svoju bahatost.
Ponedeljak 06.12.2010. 15:45
znaci neka gori raska oblast zbog cede praska i njegovih glasova i lokalne vlasti.
Ponedeljak 06.12.2010. 15:55
Ovaj nije normalan. Treba ga streljati za primer ostalima.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online