Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Utorak 07.12.2010.
14:01
Srna A

Francuska na “Vikiliksu“: Srbijo, ne može i Evropa i Kosmet!

Ministarstvo za spoljne poslove Francuske tražilo je da administracija SAD i Evropska unija zajednički stave do znanja Srbiji da nije moguće da ona postigne i pobedu po pitanju Kosmeta i da uđe u EU, piše u depeši pomoćnika sekretara za kontinentalnu Evropu Rolana Galaraga.

Kome li ćemo se privoleti carstvu - evropskome ili kosmetskome?
 

Ovaj francuski diplomata je u depeši poslatoj 22. februara 2010. tražio od SAD i EU da se zajednički angažuju radi obeshrabrenja Srba da predlože novu rezoluciju UN o Kosmetu, navodeći da šef srpske diplomatije Vuk Jeremić, izgleda, veruje da Srbija može da postigne pobedu o pitanju Kosmeta i istovremeno uđe u EU.


- Moramo da im stavimo do znanja da to nije istina! - naveo je Galarag u depeši koja je objavljena na sajtu "Vikiliksa".

On je dodao da su Srbi besni na Francuze zbog demarša koji je Pariz uputio Beogradu početkom februara, a koji se ticao srpskih planova u vezi sa eventualnom novom rezolucijom UN o Kosmetu. EU je do tada zastupala stav da pitanja Kosmeta i ulaska Srbije u EU nisu formalno povezana.


Francuski zvaničnik navodi da će Srbi pre nego što uđu u EU morati da reše ključna pitanja sa Kosmetom - pitanja koja se tiču pravosuđa, policije, carina, saobraćaja, poljoprivrede, kao i svih razlika o imenima i drugoj terminologiji.


On je ocenio da je u tom smislu za Srbiju najbolje da sarađuje sa Euleksom.

POVEZANE VESTI

Utorak 07.12.2010. 15:20
Ja ne vidim gde je problem sa ovom fracuskom izjavom,resenje je jednostavno:NECEMO U EVROPSKU UNIJU
Utorak 07.12.2010. 14:12
E evo i dokaza za ono sto citavo vreme pricamo na portalu da se vlast u Srbiji odrekla Kosova na racun nekih praznih obecanja iz EU.
Utorak 07.12.2010. 15:58
Ovdje je definitivno u pitanju nevjerovatna glupost!!! 1. U EU nas nikada nisu ni planirali primiti, sve i da smo htjeli i ispunjavali sve uslove! 2. Iza problema koji su na Kosmetu nastupili i koji su na kraju doveli i do samog bombardovanja Srbije stoje upravo oni - EU clanice i Amerika! A sad se od Srbije traze iste gluposti kao i nekada od Milosevica, naime, sta god da nam oni ponude je zlo, upakovano sa poklon masnom, pa tako za koju god kutiju da se odlucimo mi smo se samo zajebali. Sam Francuski general je u svojoj ispovijesti rekao da su Milosevicu nudili upravo takve stvari, da koju god da izebere, puknut ce na kraju po nama. Ali, Milosevic tada to nije znao, a posle je bilo kasno!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online