Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 30.12.2010.
14:03
E. V. A

Dijaspora: Dinkić mora da odgovara!

Ministar ekonomije Mlađan Dinkić je šokirao javnost priznavši da je 2008. dao obećanje da će građani dobiti po 1.000 evra od besplatnih akcija kako bi Boris Tadić pobedio na tadašnjim izborima. Istraživači javnog mnjenja se slažu da je to koaliciji donelo još oko sedam, osam odsto glasova, zajedno uz obećanja vezana za Fijat i potpisivanje SSP-a sa EU, i to nekoliko dana pred glasanje i taman onoliko koliko je Tadiću trebalo da bi ostvario tesnu prednost.



Dinkićevo obećanje bilo je upućeno i dijaspori tako što je našim ljudima iz inostranstva poručeno da se što pre upišu u biračke spiskove, da izađu na izbore, a onda će i oni moći da uzmu famoznih 1.000 evra od akcija. Dijaspora je veoma ogorčena ovim ministrovim priznanjem. Tako Zdravko Starčević iz Berlina kaže da u ovom slučaju može da se primeni izjava Fidela Kastra da je "politika vic, a političari glumci".

- Namera Dinkića je bila da mobiliše mase. Ali, po onoj narodnoj "obećanje, ludom radovanje". Naš narod je trebalo da se zapita ko danas može da pokloni toliko novca, pogotovo u vreme svetske krize. Za lažna obećanja Dinkić bi trebalo da odgovara, samo se pitam kome i kojim institucijama, kada su svi oni deo jedne te iste vlasti - kaže on.

 

Belosvetske budale
- Žao mi je što moram da kažem da srpsku državu vode belosvetske budale. Mlađa je navikao da lupa u bubanj, pa je u tom stilu nastavio i u politici, a narod je sve gutao i, što je najgore, igrao je u njegovom stilu. Kao pravi političar nadam se da će se sada da odgovara za te svoje postupke i da će iz svog džepa da izvuče bar jedan deo para da nadoknadi ovom napaćenom narodu - kaže Ljubinka Krstić iz Frajburga.


Ništa manje od zatvora
- Očigledan kriminal! Takvo ponašanje zaslužuje najtežu kaznu, uključujući i zatvor. Nadamo se da će konačno narod shvatiti koga bira i da će takvi političari jednom zauvek otići sa scene. Gore od prevare za navodne akcije od 1.000 evra su izjave dotičnog ministra da je svesno varao birače i da još u tome prepoznaje dobar potez - ističe Radmila Jakovljević iz Linca.


Stide nas se preci
- Ne samo dijaspora, nego celokupan srpski narod ponovo je bio izložen manipulaciji jednog ili grupe hohštaplera zarad vlastitog interesa. Ne znam ko je u stanju da reaguje na ovu "istinu", kada su na vlasti oni koji su tamo došli upravo zbog ovakvih gnusnih laži, lopovluka i prevara. Ovih će da se stide mnogi časni preci! - kaže Ljiljana Veličković iz Roterdama.


Kako ga samo smisli
- E, to što rade sa nama, uistinu, nije lepo! S vrha nam šalju - lopovluk ili poruke "kako varati svoj narod". Ti političari zaista nemaju meru. I ko i kako sve to smisli? Treba potrbuške ležati i nadoći na ideju o takvoj podlosti. Nije to prevaren jedan čovek, već celi narod. Za to se ide u zatvor - ističe Sreten Todorović iz Pariza.


"Nadao sam se..."
- Izgubio sam vreme, išao u ambasadu da se prijavim, nadao se. I takva prevara nije prvi put. To kod nas traje godinama, ništa se ne menja. Pobeđuju oni koji lažu, obmanjuju. Svaki dolazeći ima takav recept. Ne treba se ni čuditi što nam ide tako loše. A mi u dijaspori činimo sve da pomognemo. Eto, pre nekoliko dana smo u Parizu skupili 25.000 evra pomoći za Kraljevo, trudimo se da mislimo pozitivno, da idemo dalje, nastavljamo s verom u čoveka, a ova naša vlast nas samo udara po glavi - rekao nam je Srđan Ljubosavljević iz francuskog Blomenila.


Prevare za roman od 1.000 strana
- Šta se može reći o jednom ministru, koji koristi sve moguće muke ovog sirotog naroda da bi zadržao svoju fotelju? Setite se koliko je puta već slagao, da bi se mogao napisati roman od 1.000 stranica. Važno je prevariti ovu sirotinju, koja umire na nogama. Kako je moguće da mrtav ladan kupuje stan od 360.000 evra? Kao digao je kredit? Eto vam dokaza, kako je pisalo u "Vestima", gde je potvrdio da je slagao pet miliona Srba, da bi on i njegov patron Tadić ostali na vlasti - oštar je Branko Stankovski iz švajcarskog Herisaua.


Naš sunarodnik Veljko Krneta iz Frankfurta kaže da je ovo prevara godine.

- Onog dana kad je ta vest objavljena bilo mi je zaista jasno da od toga neće biti ništa i da je u pitanju neka igra. Eto, i to dođe na videlo. Naši ljudi, mučenici, trčali su u konzulate, vadili neke potvrde i glasali. Malo je reći - sramota! Mlađan Dinkić treba da bude smenjen zbog brojnih afera i prevara, a on je najbolji dokaz da je čovek najjeftinija i najkvarljivija roba - ističe Krneta.

Milena Antonijević iz Štutgarta kaže da joj ovo liči na novu pripremu za izbore.

- Dinkić očigledno misli da narod ima kratko pamćenje, pa će sada, pošto je priznao, ponovo glasati za njega - kaže ona i dodaje da je priča o akcijama "od početka bila smešna".

Nije problem u Dinkiću, dodaje Milena, već "u narodu koji takve političare trpi", a posle najave o akcijama "većina je odmah otrčala u poštu da uzme i to malo para što država daje".

Na sreću, kako kaže, Radiša Radić iz Linca nije upisao akcije, ali se ipak oseća prevarenim.

- Nije ovde samo u pitanju novac, niti jedan ministar, već se radi o društvu koje počiva na lažima i prevarama, na žalost nas koji im dajemo poverenje - dodaje Radić.

I Slađana Nikolić iz Roterdama kaže da je čim je čula za akcije pre dve godine pomislila da je u pitanju prevara.

- Prvo sam pomislila da toga nema u Evropi, zašto da onda bude u Srbiji? Otišli smo u otadžbinu na odmor i svratila sam do prve pošte da se odreknem "akcija". Međutim, ne lezi vraže, provela sam u redu više od dva sata da bih potpisala pismo u kojem stoji da se odričem, ispostavilo se, velike prevare - istakla je Nikolićeva.

Jedan od naših poznatih ugostitelja iz Minhena Stevan - Buco Prijović ponavlja da su od obećanih 1.000 evra neki dobili tek po 20 i da se na tome završilo.

- Dinkićeva laž sa akcijama jedna je u nizu koje su izrekli političari građanima u Srbiji i dijaspori i tako će biti i dalje. Da ima zakona i pravne države Dinkić bi morao odgovarati za data a neispunjena obećanja, ali mislim da se njemu ništa niće desiti - smatra on.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 30.12.2010. 15:20
Ceka ga Batic u paklu!!!
Četvrtak 30.12.2010. 15:27
pa sam narod je budala,kada sam rekao mojima da ne cekaju u red za famozne akcije rekli su mi da sam lud"zar da odbijem soma Evra ako mi se daje" ja dalje nisam hteo a i nisam imao volje da ih ubedjujem samo sam ih pitao na kojoj livadi ce da skupe 4-5 miliona akcionara kada bude izborna skupstina? nego sada imam podatke od nsajdera na berzi da ce te akcije da skoce za 1200% ali samo ako KRADJAN CMINKIC ostane na vlasti,inace postace bezvredne!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online