Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 31.12.2010.
14:05

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/news.phtml on line 73
A

Nova godina: Samba za Dačića

Ubedljivo najegzotičniju Novu godinu među političarima provešće Ivica Dačić, lider socijalista i ministar policije, koji će 2010. ispratiti radno, ali u toplom i razigranom Brazilu, gde će proslaviti i svoj rođendan 1. januara.

Ivica Dačić

Gradonačelnik Jagodine Dragan Marković Palma, u trenutku kad smo ga zvali, već se sa suprugom uputio ka Kopaoniku gde će dočekati Novu 2011.

Premijer Mirko Cvetković, kome često govore da liči na Deda Mraza, praznike provodi kod kuće sa porodicom. Iako nema običaj da nešto posebno slavi Novu godinu, funkcioner SNS-a Aleksandar Vučić rešio je da prvi put proveri kako je to biti Deda Mraz, pa je deci nedavno podelio 300 novogodišnjih paketića u centru Beograda i istakao da tom akcijom njegova stranka želi da pokaže da joj je stalo.

- U vreme kada su ljudi siti svih nas političara, za najmlađe Beograđane smo pripremili poklone da ih obradujemo i da bar jednom pomisle da političari nisu najgori na svetu - izjavio je Vučić.

Dragan Marković Palma

Palma je kolegama čestitao praznike i poručio im da se ugledaju na Jagodinu, jer, kako kaže, ne veruje u čarolije Deda Mraza.

- Hoću da poručim političarima da se ugledaju na Jagodinu, posebno predsednicima opština. Da obrate pažnju na građane, trudnice, studente i potrude se da onima sa malim primanjima omoguće da ne moraju da čekaju Deda Mraza - kazao je on za "Vesti" i podsetio da se Jagodina bori protiv bele kuge tako što novčano pomaže trudnice i majke s malom decom, a nedavno su i studenti dobili bespovratno po 4.000 dinara.


Dačić je prošlu Novu godinu proslavio radno, obilazeći teren, dok je ove bolje sreće. U Brazilu će biti predstavnik Srbije na inauguraciji tamošnje predsednice Dilme Rusef, umesto predsednika Srbije Borisa Tadića.


Dragan Đilas

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas biće uz svoju trudnu suprugu tokom slavljeničke noći, a predsednica parlamenta Slavica Đukić-Dejanović sigurna je da će u 2011. zakoračiti okružena najbližima. Lider Nove Srbije Velimir Ilić za "Vesti" kaže da se više raduje Božiću nego novogodišnjoj noći i da će doček i prve dane u sledećoj godini provesti u Čačku.

- Radujem se što ću biti sa decom na okupu. Postim, početkom sledeće godine čeka me i pričest, a onda slavim za Božić - kaže on za "Vesti".
Božićnim praznicima se više nego novogodišnjim raduje i Srđan Milivojević iz DS-a koji takođe poštuje post, a Novu godinu ima nameru da dočeka u manastiru Studenica.

- Poštujem pravoslavlje, postim tako da popodne putujem u manastir Studenica. Biću kod prijatelja nekoliko narednih dana - kaže Milivojević za naš list.

Njegova koleginica iz stranke Jelena Trivan objašnjava da je pre nekoliko dana okitila jelku i da će novogodišnju noć provesti u Beogradu sa suprugom i dvoipogodišnjom Bjankom.

- Moram prvo da uspavam ćerkicu. Do ove godine nikada nisam kitila jelku, ali sam sada to uradila zbog nje. Spremila sam i poklone. Kad je uspavamo, suprug i ja ćemo malo da se prošetamo. Ranijih godina sam koristila slobodne dane oko praznika da se odmorim i naspavam, sada će biti malo drugačije - kaže ona za "Vesti".


Srđan Srećković (desno)

Ministar za dijasporu Srđan Srećković kaže da će takođe biti u kućnom ambijentu pored jelke jer sa suprugom mora da brine o bebi.
- Nikola je još mali, ima tek četiri meseca. Bićemo kod kuće a spremili smo i poklone. Doći će nam kumovi - kaže on.


U DSS-u gotovo po pravilu više se slavi srpska Nova. Lider DSS-a Vojislav Koštunica ne planira da mrda iz Beograda, a Dejan Mihajlov nam u šali kaže da je njegova velika tajna - doček u krugu porodice.
 

I izbori ako treba
Politički analitičar Voja Žanetić u razgovoru za "Vesti" kaže da ima posebnu želju da političarima na malo specifičan način čestita Novu godinu.
- Onima na vlasti ne želim izbore sledeće godine, dok ovima iz opozicije želim, ali da ne pobede. Jer, ako pobede, tek su onda nadrljali - kaže on. 


Nataša pravi tortu
Šefu poslanika radikala Draganu Todoroviću kraj godine ne predstavlja razlog za slavlje, ali svakako voli što može da bude okružen porodicom.
- Tog 31. decembra menjam samo kalendar. Ne slavim posebno. Kao i Božić, Novu godinu provodim sa porodicom, kod kuće - objašnjava nam on.
Dame iz njegove stranke se izgleda više raduju praznicima, pa tako Nataša Jovanović kaže da svake godine pravi tortu i zove prijatelje na večeru.
- Niko kao ja ne zna da napravi tortu, bar mi tako kažu. Već sedam godina u rodnom Kragujevcu spremam večeru i zovem prijatelje iz osnovne i srednje škole da dolazak Nove godine proslavimo zajedno. Nemam dovoljno vremena za druženje sa njima tokom godine, pa je ovo idealna prilika - objašnjava ona za "Vesti". 


Ministri u papučama
Ministar spoljnih poslova imao je dosta posla u 2010. godini, koju su obeležili diplomatski naporni pregovori i stranački izbori u DS-u, pa je rešio da iskoristi odmor, a najluđu noć provede isključivo u kući.
- Ostajem kod kuće, gde se najbolje osećam. Dočekaću Novu godinu sa porodicom, koja me je, zbog posla, protekle godine ionako retko viđala - otkrio nam je Jeremić.
Isti rezon ima i ministar odbrane Dragan Šutanovac.
- Proslaviću na najlepši mogući način, sa suprugom i sinovima - rekao je on.
Ministar za rad i socijalnu politiku Rasim Ljajić, otići će u svoj rodni kraj.
- Otići ću u Novi Pazar, gde ću u porodičnoj kući sa ženom i decom dočekati Novu godinu - kaže Ljajić.

POVEZANE VESTI

Petak 31.12.2010. 14:28
no comnent
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online