Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Sreda 05.01.2011.
13:45
B92 A

Srbija se vraća u komunizam?

Komunisti u Srbiji od skoro na svom čelu imaju Jošku Broza, čoveka zvučnog prezimena, i tvrde da komunizam može da reši ekonomske probleme Srbije podsećajući da Marksov "Kapital" nije bez razloga ponovo jedna od najčitanijih knjiga na svetu. A za saradnju sa njima otvoreni su i srpski socijalisti.

Joška Broz na čelu komunista

U godini kada je počela rehabilitacija četničkog lidera Draže Mihajlovića, Titov unuk Joška, kako navodi B92, ne plaši se da ga narod neće prihvatiti zbog njegovog dede i poručuje da svi na političkoj sceni Srbije polako dolaze na stavove komunista.

Početkom 2010. ujedinilo se 8 od ukupno 14 komunističkih partija i na čelo postavilo Jošku Broza. Titov naslednik smatra da bi njegov predak bio razočaran da danas može da vidi zemlju koju je ostavio pre više od 20 godina.

“Šta bi mogao da kaže... Na neki način ja mislim da i bio potpuno razočaran jer ipak smo mi bili jedna vojna sila i snažna zemlja, a evo dokle smo doterali”, rekao je Broz za B92.

Broz mlađi tvrdi da komunizam ima rešenje za ekonomsku krizu i to u poljoprivredi i stočarstvu. Ne smatra da ga narod neće zbog lošeg sećanja na komuniste, a dodaje i da nema para za restituciju mada podržava vraćanje imovine svima koji nisu ratovali protiv države. Kaže i da on nije gospodin Broz nego drug Broz.

Titov unuk smatra da svi na političkoj sceni Srbije polako dolaze na stavove komunista.

Komunističkoj partiji ruku saradnje uputio je pravni naslednik nekadašnjeg Saveza komunista Srbije.

“Mislim da smo mi potpuno otvoreni za tu saradnju. Mislim da su male šanse da te stranke same ostvare neke značajnije rezultate, a mi jednostavno baštinimo sve te tradicije”, kaže Ivica Dačić, predsednik Socijalističke partije Srbije.

Drug Ivica

“Oni jesu naslednici imovine komunizma, ali su ideale ostavili komunistima. Mi delimo komuniste i komunjare”, kaže Broz.

Sa posebnim nestrpljenjem komunisti očekuju samit nesvrstanih koji će biti održan u Beogradu. Očekuju poziv jer smatraju da je upravo nesvrstavanje njihova politika.

POVEZANE VESTI

Sreda 05.01.2011. 14:27
Србија се не враћа у комунизам већ поново иде ка једном нормалнијем и напреднијем друштву од овог у којем је сада. **Пролетери свих земаља уједините се**
Sreda 05.01.2011. 15:43
Cuj, majke ti: "Titov naslednik smatra da bi njegov predak bio razočaran da danas može da vidi zemlju koju je ostavio pre više od 20 godina." Pa ostavio je Tito nas (Srbe) u mnogo gorem stanju, samo na drugi nacin. Neka, hvala!
Četvrtak 06.01.2011. 19:19
druže joška samo hrabro i ne dozvoli greške iz prošlosti da ti se komunjare tipa dačića uvuku pod kožu i počnu sisati krv stvori partiju za komuniste bez komunjara.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online