Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
20
Petak 14.01.2011.
13:17
Vestionline, B92 A

Nema dogovora Nikolića i Koštunice

Sastali se lideri naprednjaka i narodnjaka Tomislav Nikolić i Vojislav Koštunica. Nismo se složili oko promene Ustava, kaže lider DSS-a.

Tomislav Nikolić

Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica kaže da ta stranka i Srpska napredna stranka imaju različite politike oko promene Ustava Srbije i da će DSS i dalje biti protiv promene najvišeg pravnog akta.
 

"Pošto je za DSS Ustav Srbije najvažnije državno i nacionalno pitanje, jer sadrži odredbe koje se odnose na sva suštinska pitanja sa kojima se Srbija suočava, očigledno je da DSS i SNS imaju različito viđenje i različite politike oko ovog temeljnog i najosnovnijeg problema", rekao je Koštunica posle sastanaka sa liderom SNS Tomislavom Nikolićem.
 

Koštunica je u saopštenju naveo da će DSS principijelno kritikovati i boriti se protiv svih inicijativa za promenu Ustava, bez obzira na to da li dolaze od vladajućih ili opozicionih stranaka.
 

"Argumente koje sam izložio, Nikolić nije prihvatio i ostao je pri stavu da se SNS zalaže za promenu Ustava", rekao je Koštunica.

 Lider naprednjaka je juče, pošto je u Skupštini Srbije predao 304.580 hiljada potpisa za promenu Ustava Srbije i smanjenje broja poslanika, rekao da SNS u toj akciji podržava NS, da očekuje podršku i drugih stranaka koje žele da se u Srbiji živi bolje, kao i da će u najskorije vreme razgovarati o tome i sa DSS.

DSS je početkom sedmice optužili naprednjake da se iza njihove inicijative o promeni Ustava Srbije krije namera promene preambule najvišeg pravnog akta u kojoj se navodi da je Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije. Tada je portparol te stranke Petar Petković rekao da u ovom trenutku nema osnova za saradnju te dve stranke.

POVEZANE VESTI

Petak 14.01.2011. 13:24
Ali samo mozda. A iako se sastanes, Kostunica sa takvim primitivcima nema sta da diskutuje. Hajde bre, Tomo, mani nas se vise.
Petak 14.01.2011. 13:25
ne miruje. plete paukovu mrezu oko kostunice.
Petak 14.01.2011. 13:46
Sad Koštunica razmišlja kako da prihvati Tomu. Ako Toma obeća da neće sa DS, već je jednom rekao da će dve najaće stranke DS i SNS praviti vlast. Ako kaže nema EU bez Kosmeta, već je rekao da EU nema alternativu. Ako se okume, već puklo kumstvo. Ako se zakune u crkvi, već ima krivokletstvo pred Bogom. Ako kaže da je protiv tajkuna, kancelariju mu dao tajkun Nicović. Najbolje da Voja sačeka rekonstrukciju vlade, možda Toma i Aca budu u vlasti sa Tadićem kao sa Miloševićem, pa više nema brigu oko njih ni on ni narod.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online