Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
14
Nedelja 16.01.2011.
01:33
pressonline.com A

Dražin grob više ne postoji - odnela ga voda!

“General Draža Mihailović je dva puta sahranjen: prvi put na Adi Ciganliji, drugi put na plavnom i muljevitom delu Velikog ratnog ostrva, kako bi voda odnela osmrtne ostatke“, rekao državnoj komisiji 91-godišnji svedok, koji je imao zadatak da ubije jednog od šestorice osuđenika streljanih zajedno sa Dražom.

Mihailović je streljan i sahranjen na Adi Ciganliji, da bi njegove posmrtne ostatke komunisti prebacili na Veliko ratno ostrvo, kako grob ne bi postao mesto hodočašća
 

Kako piše beogradski “Pres“, general Draža Mihailović je streljan i zakopan na Adi Ciganliji, a posle nekoliko meseci njegovi posmrtni ostaci su prebačeni na plavni deo Velikog ratnog ostrva sa idejom da nikada ne budu pronađeni. Svedok koji je dao ovu izjavu je, kako navodi “Pres“, 91-godišnji oficir OZNA.


- Svedok se sam javio da iznese iskaz pred Tužilaštvom prošlog meseca. Ispitivanje je trajalo četiri sata, posle čega je tražio da pročita svoj iskaz i podvukao najvažnije delove. Iako je u godinama, potpuno je svestan svega što govori. Službe su proverile verodostojnost njegovog iskaza, koji se poklapa sa do sada prikupljenim podacima. Definitivno je utvrđeno da je Draža streljan na Adi i sahranjen na mestu gde se danas nalazi spomenik palim borcima. Svedok je pominjao bacanje njegovog tela u fekalije. Na Adi je pre rata bio zatvor gde su ležali komunisti, a kako kaže svedok, Tito je želeo da Draža bude sahranjen u fekalije njegovih ljudi. Potvrdio je i da je bačen u raku preko koje je sipan živi kreč. Nekoliko meseci kasnije Draža je iskopan i prebačen na Veliko ratno ostrvo - kaže izvor “Presa“ blizak istrazi.


Prema bivšem oficiru OZNA, streljanju je prisustvovalo više oficira, od kojih su neki još živi. On je rekao da je svako od osuđenih dobio “svog" egzekutora, ali da oficir koji je ustrelio Mihailovića više nije među živima.


Najverodostojniji svedok

Državni sekretar u Ministarstvu pravde Slobodan Homen nije mogao da potvrdi nove detalje do kojih je istraga dovela dok se ne završe sve provere. On je, međutim, za naš list potvrdio “da smo posle iskaza ovog svedoka napokon blizu konačne istine".


- U ovom trenutku izgleda da je ovo najverodostojniji svedok, imajući u vidu vreme i mesto gde je bio, šta je radio i na kojoj se poziciji nalazio u vreme izvršenja smrtne kazne. Njegovo pojavljivanje uliva poverenje da smo konačno blizu otkrivanja pune istine. Istražuje se uloga drugih svedoka na koje nas je uputio, da se vidi da li su bili prisutni i koja je njihova uloga. Sa sigurnošću možemo da kažemo da je potvrđeno mesto streljanja i sahrane na Adi i da su ostaci Draže Mihailovića zaista ubrzo iskopani. Svedok je dao neke interesantne podatke koji otkrivaju čitav lanac izdavanja naredbi koji idu do najvišeg vrha. Iskaz je dat pred državnim tužilaštvom uz poštovanje svih procedura - kaže Homen.

POVEZANE VESTI

Nedelja 16.01.2011. 01:37
Živ je Draža umro nije dok je Srba i Srbadije. S verom u Boga za Krst časni i slobodu zlatnu ...
Nedelja 16.01.2011. 10:52
A zašto niko ne pomisli da je Srbin zvani Krcun sve izveo, a ne Josip Broz. Nije Tito tražio da Krcun u pijanom stanju svojom rukom ubija zarobljene četnike po Srbiji. Pravu istinu o Draži je odneo u grob Miloš Minić takođe Srbin koji je bio tužilac u procesu. Živeo je mirno na Dedinju do smrti, niko ga ništa nije pitao čak je u "demokratskoj" Srbiji u pijanom stanju kolima zgazio čoveka i nikom ništa. Sada mrtav Tito treba da pokrije sva podrepaška zlodela Srba nad Srbima. Nema većih krvnika Srbima od samih Srba kada se podele.
Nedelja 16.01.2011. 08:37
kada se srbija odvoji od titoisticke jugoslavije, grob draze mihajlovica i ostalih pobijenih srba iz srbije ce biti otkriveni . stranka srba iz srbije sto pre!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online