Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
16
Četvrtak 20.01.2011.
16:08
Vestionline A

Naši 1389: Zabranimo delovanje EU u Srbiji

Na adresu naše redakcije iz Srpskog narodnog pokreta Naši 1389 stiglo je saopštenje o zahtevima koji će ovaj pokret podneti uz Evropski centar srpske dijaspore, a u vezi sa zabranom delovanja EU u Srbiji. Saopštenje vam u celosti prenosimo.

Recite "ne" zajedničkom vijorenju srpske i evropske zastave: SNP Naši 1389
 

"Evropski centar srpske dijaspore (ECSD) i SNP Naši 1389 će Ustavnom sudu Srbije, u skladu sa moralnom, zakonskom i građanskom obavezom i pravom prijavljivanja krivičnih dela, a prema odredbama Ustava Republike Srbije o procesu zabranjivanja protivustavnih organizacija, podneti dva zahteva koja se tiču delovanja međunarodne organizacije EU na teritoriji Republike Srbije.

U pitanju su: Zahtev za ocenu ustavnosti i Zahtev za ocenu zakonitosti međunarodne organizacije "Evropska Unija“ i njenog delovanja na teritoriji Republike Srbije sa priloženim dokazima o protivustavnom delovanju ove organizacije.

Kancelarija Evropske komisije, odnosno, Delegacija EU u Srbiji, kao izvršni organ koji, kako je to zvanično definisano Statutom EU, ima za misiju da sprovodi politiku EU u celini, posle dužeg niza godina više ne može delovati na teritoriji Republike Srbije, jer je politika EU prema pitanju Kosova i Metohije koju Delegacija EU zastupa i sprovodi u Srbiji protivna Ustavu Republike Srbije.

Rezolucija o Srbiji - poziv na terorizam

U poslednjoj Rezoluciji Evropskog Parlamenta od 19. januara 2011. godine, EU svojim delovanjem podriva Ustavni poredak Republike Srbije, poziva i javno promoviše terorizam i nezakonito delovanje prema državi Srbiji.

EU direktno poziva Srbiju i srpske državne organe da odustanu od "dijaloga o statusu" Kosova i time prekrše Ustav i svoju ustavnu obavezu "zastupanja" interesa Republike Srbije na Kosovu i Metohiji.

EU srpske institucije na KiM naziva "paralelnim strukturama", otkrivajući svoje nepoštovanje principa statusne neutralnosti, i "poziva Srbiju" da takve institucije rasformira, tj. onemogući i rasturi, koristeći englesku reč "dismantle", odnosno, EU poziva državu Srbiju da urušava ustavna prava svojih građana, što je u suprotnosti sa Rezolucijom 1244, kao i Ustavom Republike Srbije, i time je EU postala i zvanično organizacija koja po Ustavu i zakonskim odredbama Republike Srbije mora krivično da odgovara zbog protivustavnog delovanja i podrivanja ustavnog poretka.

ECSD i SNP Naši 1389 će, na osnovu priloženih dokaza, zahtevati punu zabranu Evropske Unije na teritoriji Republike Srbije, što podrazumeva zabranu svakog vida delovanja, javne promocije i isticanje obeležja protivustavne organizacije protiv koje se pokrene proces zabranjivanja".

POVEZANE VESTI

Četvrtak 20.01.2011. 16:15
tako je ! EU je zlikovacka organizacija, olicenje pederizma i pedofilije ! puna podrska
Četvrtak 20.01.2011. 19:15
HVALA DRAGOM BOGU DA SE NEKO OGLASIO,PODRZAVAM OVAJ ZAHTEV U POTPUNOSTI!HVALA NASIMA 1389!
Četvrtak 20.01.2011. 20:22
NASI 1389,OBRAZ I DVERI SRPSKE MOGU DA PROBUDE OVAJ NAROD,NEMISLIM NA NASILJE,EVO KAO STO JE OVO PISMO I OVAKVE INFORMACIJE,HVALA VAM PUNO,SRPSKOM NARODU OVO PUNO ZNACI!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online