Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Petak 21.01.2011.
14:33
Vestionline A

Sa novim tablicama ne možete u inostranstvo

Građane koji su od početka godine registrovali svoja vozila sačekao je novi "tuš“ - dobili su nove tablice, nalepnice za vozila, a umesto saobraćajne dozvole uverenje da je vozilo registrovano. Sa ovim papirom vlasnici novih tablica ne mogu da putuju nigde u inostranstvo, pa makar to bila i susedna Bosna i Hercegovina.

Tu su i tablice i nalepnice, ali nema saobraćajnih dozvola

Pošto MUP Srbije nije odštampao dovoljan broj saobraćajnih dozvola vlasnici vozila koja su registrovana posle nove godine, uz uredno plaćene takse i troškove, na saobraćajnu dozvolu moraće da čekaju minimum mesec dana. Do tada će koristiti uvrenje o registraciji, koje važi samo na teritoriji Srbije, i sa kojim ne mogu da putuju u inostranstvo.

U Auto-moto savezu Srbije su nam potvrdili da je putovanje u inostranstvo sa novim tablicama i ovim dokumentom nemoguće. Isto nam je rečeno i u Upravi saobraćajne policije u Beogradu.

Čak iako ste isplanirali putovanje, i imate dokaze za to, ne postoji mogućnost da vam MUP po ubrzanoj proceduri izda saobraćajnu dozvolu. Na konstataciju "to znači da ja sa svojim kolima ne mogu da otputujem na put koji je ranije isplaniran" u MUP-u su nam kratko odgovorili "nećete moći".

Troškovi 

 

Troškovi za nova dokumenta iznose 4.400 dinara. Od toga, 2.000 dinara koštaju registarske tablice, 800 dinara treba izdvojiti za saobraćajnu dozvolu, 400 za nalepnicu i 1.200 dinara za novu vozačku dozvolu, ukoliko je istekla stara.

Podsetimo, izdavanje novih registarskih tablica i dokumenata počelo je  4. januara, a od prvog dana pojavili su se problemi. Građani koji su se tog 4. januara pojavili u policijskim stanicama na mnogim mestima nisu mogli ništa da urade jer se čekalo da ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić svečano uruči prvi primerak novih tablica. U nekim mestima je bilo problema i sa novim kompjuterskim sistemima, dok su negde falili i formulari koje vlasnici vozila treba da popune.

Pre nekoliko dana ispostavilo se da se na novim tablicama nalazi nevažeći grb Srbije, koji je prestao da važi novembra 2010. godine. Ministar Dačić je umirio vozače objasnivši im da je sa tim tablicama sve u redu i da neće morati da se menjaju dok im ne istekne važenje, a da će se novi kontigent štampati sa važećim grbobm.

Petak 21.01.2011. 14:35
Има ли нешто за ових 10 година да су урадили на време и како треба. НЕСПОСОБНИ ИДИОТИ!!! Не би сачували ни 3 нацртане овце.
Petak 21.01.2011. 16:27
ha ha ha,pa ovo nema ni u crtani film !
Petak 21.01.2011. 14:45
Nisu oni ljudi krivi nego ovi što prodju softver kao što je bilo sa pasošima. Taman se utalili sa Slovencima kad se pojavi Nemac sa boljim talom. Onad tumbaj sve iz početka, pa Slovenci tužbu i pojeo vuk magarca kao sa satelitom. Srbija je tajna nedokučiva.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online