Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 22.01.2011.
04:08
Press A

Amerikanci ucenjuju Nastiće: Deca ili pare!

Američka agencija za zaštitu dece, tražiće od Vuka i Verice Nastić da odustanu od visoke novčane nadoknade za traumu, koju su oni i njihovo dvoje dece, pretrpeli u prethodnih sedam meseci, ukoliko žele da im sin i ćerka budu vraćeni nagodbom, bez suđenja, koje je zakazano za kraj februara, pišu beogradski mediji.

Kada će porodica Nastić konačno biti na okupu?
 


Kako "Press" nezvanično saznaje, ljudi iz agencije su svesni da protiv Nastića ne mogu da dobiju slučaj, jer nijednog dokaza nema da su roditelji zlostavljali decu, pa sada žele da se osiguraju da neće morati da plate nekoliko miliona dolara odštete.
 

Kako kažu u srpkom konzulatu u Čikagu, agencija pokušava da iscrpi roditelje, kako bi pristali da se nagode da je neće tužiti, ako im vrate decu!
 

- Agencija za zaštitu dece to inače radi, to je prosto njihov način. Iako do sada nisu nijednom direktno ponudili tako nešto, bilo je nekoliko situacija kada su na indirektan način izneli upravo takve predloge. Da li će vam biti jasnije ako vam kažem da je pre nekoliko meseci u Kaliforniji počelo kresanje budžeta, a da agencija od tada "radi" mnogo više nego inače, odnosno odvodi sve više dece od roditelja. Cilj im je da opravdaju veliki broj radnika koji su tu zaposleni, kao i godišnji budžet koji iznosi čak 300 miliona dolara“, kažu u konzulatu.
 

U konzulatu navode i da advokati Nastića nisu nimalo iznenađeni ovakvim postupcima agencije.
 

- Oni su već rekli da se ovakve stvari kada je agencija u pitanju dešavaju svakodnevno, jer je sistem njihovog rada potpuno izopačen. O tome da ovo nije prvi ovakav slučaj dovoljno govori i činjenica da će se na inicijativu iz San Dijega u martu tražiti pred Vrhovnim sudom Amerike ocena ustavnosti ovlašćenja agencije - ističe sagovornik "Pressa".
 

Srpski konzul u Čikagu Desko Nikitović, koji ne daje izjave za medije van zemlje, za "Press" je samo rekao da je "potpuno očajan i ogorčen zbog razvoja situacije".
 

Vuk Nastić kaže da ga je jednom jedan od nadležnika Agencije pitao da li bi pristali na to da im vrate decu, da odustanu od tužbe, a da im se isplate samo troškovi za vreme trajanja postupka.

Damjan i Nastasija

- Rekao sam da želim samo da mi se deca što pre vrate kući. Nas baš briga za pare, ne treba nam ni jedan dolar, samo da sa decom pobegnemo odavde. Jedino bih voleo da se tuži agencija kako više ne bi mogla da kidnapuje nijedno dete - ističe Vuk.
 

Srpski advokati smatraju da će Vuk i Verica Nastić, kojima je Američka agencija za zaštitu dece bez ikakvog razloga još pre sedam meseci oduzela Nastasiju (5) i Damjana (8), u slučaju da se odluče da tuže Agenciju dobiti višemilionsku odštetu.

Iako nisu želeli da nagađaju koliko bi tačno mogli da dobiju, ubeđeni su da će cifra dostići nekoliko miliona dolara.
 

- Nastići mogu da tuže Agenciju po nekoliko osnova, i to za psihički i duševni bol koji im se nanosi već mesecima, za narušavanje privatnosti i osnovnih ljudskih prava, zatim za nadoknadu troškova koje su imali za vreme suđenja, kao i što im je onemogućeno da za to vreme rade i zarađuju - navodi beogradski advokat Goran Petronijević.
 

Advokat Savo Anđelković smatra da bi porodica na ime odštete od suda mogla da dobije višemilionsku odštetu.
 

- Duboko sam uveren da će Nastići biti oslobođeni, a pored toga što niko ne može da im nadoknadi psihičku štetu i maltretiranje kroz koje prolaze, ukoliko tuže agenciju, dobiće nekoliko miliona dolara - kaže Anđelković i ističe da agencija ima sva prava da ponudi nagodbu.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online