Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 28.01.2011.
12:39 >> 14:10h
Press A

Mali Nastići prelaze kod Grka!

Sudija Dečjeg suda u Kaliforniji odobrio je da Nastasija (5) i Damjan (8) Nastić iz meksičke hraniteljske porodice budu premešteni u porodicu Grka, koji su kućni prijatelji njihovih roditelja Vuka i Verice

Damjan i Nastasija prelaze u grčku porodicu
 


"Ta vest nas je malo obradovala. Nastasija i Damjan biće premešteni u grčku pravoslavnu porodicu koju poznajemo iz grčke crkve u Stoktonu, a sa njihovim sinom Lukom Damjan se lepo družio. Konačno će moja deca moći da idu vikendom u crkvu, umesto što ih ova meksička porodica vodi u 'Mekdonalds'", kaže za "Pres" Vuk Nastić.

Kako su rekli za "Pres" u Srpskom konzulatu u Čikagu, sudija Dečjeg suda počela je da popušta i naredila Agenciji da se roditeljima Nastasije (5) i Damjana (8) omogući da redovno viđaju svoju decu.

"Nakon incidenta od pre nedelju dana kada su Vuku prekinuli posetu jer je Damjanu objašnjavao ko mu je majka, Agencija je insistirala da mu se ponovo zabrane posete, međutim sudija je to odbio. Takođe, prihvatili su Vukov iskaz sa poligrafa kao dokaz i naložili Agenciji da decu redovno vode u pravoslavnu crkvu", priča izvor "Presa" u konzulatu.

Vuk Nastić kaže za "Pres" da je zadovoljan razvojem situacije, ali i malo razočaran.

"Ročište je trajalo četiri i po sata i bilo je zaista stresno. Iako nismo očekivali da će sudija pre početka suđenja povući optužbe i odmah nam vratiti decu, nekako smo se nadali tome i razočarali smo se što se ova agonija produžava. Suđenje počinje za tri nedelje i, ako ništa drugo, bar ću moći da viđam svoje anđele u međuvremenu", s tugom priča Vuk Nastić.

U srpskom konzulatu istakli su da očekuju da završetak suđenja bude 18. februara.

"Nadamo se da će Nastićima tada biti vraćena deca, a nakon toga predaje se tužba protiv Agencije federalnom tužiocu za protivzakonite i protivustavne mere", ističu u konzulatu.

Mališani su pred početak suđenja dobili i nove advokate. Naime, decu je do sada zastupao jedan advokat, a ubuduće će Damjan i Nastasija imati zasebne branioce.

"Zakazano je da se 31. decembra Verica i ja sa našim advokatima sastanemo sa novim advokatima naše dece, što verujem da je jako dobro. Sve do sada dečji advokat ni jednom se nije našao sa nama i ni ne zna našu stranu priče. Sada ćemo moći da lično objasnimo njihovim advokatima kako je sve teklo od momenta kada su nam oduzeta deca, a ne samo da slušaju ono što im u Agenciji pričaju", ističe Vuk Nastić.

POVEZANE VESTI

Petak 28.01.2011. 13:50
Hvala bogu da sad budu kod PRAVOSLAVACA .Nastici uz vas je SRBIJA srecno.
Petak 28.01.2011. 16:45
A znamo svi kako ameri cene meksikance ! Oni su njihovi cigani ! Nisu sposobni svoju decu da vaspitaju pa će sada tuđu ! Bitno je njima da dobiju socijalnu pomoć a decu što kaže otac u MacDonalds ! To je ta čudna Amerika : sa jedne strane puritanizam i sloboda uspeha a sa druge debilizam !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online