Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Petak 04.02.2011.
09:11 >> 17:36h
Alo A

"Navijači obećali da neće biti nereda"

Pred sutrašnji miting u Beogradu, Aleksandar Vučić, zamenik predsednika Srpske napredne stranke, tvrdi da je sve učinjeno kako ne bi došlo ni do najmanjeg incidenta, ali i obećava da će zajedno sa najužim rukovodstvom stranke ostati posle mitinga da pomogne komunalcima da pokupe smeće.

Kažu da su sve uradili da ne bude nasilja na ulicama: Vučić i Nikolić

Vučić je potvrdio i da će na miting doći u poslednje vreme ozloglašeni navijači, ali kaže da je od njih dobio obećanje da neće praviti nerede.


"Uveren sam da neće biti incidenata. Mi smo sa tim ljudima razgovarali i niko od njih ne želi nerede i sukobe", tvrdi Vučić, koji je u javnosti poznat kao vatreni navijač Zvezde. Zbog predstojećeg mitinga je, kako kaže, razgovarao i sa "delijama" i sa "grobarima"…

Na ulicama 4.000 policajaca 

 

Sutrašnji miting Srpske napredne stranke obezbeđivaće 4.000 policajaca. Izvor iz policije kaže da se očekuje da će na ulicama biti veći broj navijača, ali da za sada nema podataka da planiraju izazivanje nasilja, piše "Blic".

"Poznajem mnoge ljude i sa severa i sa juga, razgovaram sa njima i to je moj posao. Svi problemi u životu se rešavaju razgovorom. Ne znam šta je rešenje, valjda da ih sve stavimo u terorističke grupe kao što neki zahtevaju. Pa i moj sin ide na sever i nosi navijačke dukseve", rekao je Vučić.

On je rekao da ne može da garantuje za svakog pojedinca da će se uzdržati od nasilja, ali da organizovaog nereda navijača neće biti, jer to "nije ni u njihovom ni u interesu Srbije".


Za predstojeći miting Vučić kaže da će zbog nenasilnosti ličiti na gandijevski , a na konstataciju novinara da Velja Ilić i ne liči baš na Gandija on kaže "biće Velja kao Gandi"!

Nikolić: Dovedite i porodicu

Toma Nikolić veruje da će miting uroditi plodom
 

Lider naprednjaka Tomislav Nikolić najavio je će za bezbednosti na sutrašnjem mitingu opozicije u Beogradu, osim obezbeđenja stranke, brinuti i 10.000 policajaca.
 

Nikolić je rekao da će na obezbeđenju skupa ispred Doma Narodne skupštine biti angažovani policajci koji nisu u štrajku.

Lider SNS-a je ocenio da na mitingu neće biti grupa koje bi eventualno mogle da izazovu nerede i istakao da će skup biti "toliko bezbedan da će svako moći da dovede porodicu".

Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić rekao je da će opozicija na mitingu, mirnim i demokratskim putem, pokušati da privoli Vladu da raspiše vanredne parlamentarne izbore.

"Ako ne bude htela, miting ćemo ponoviti i to će onda biti kraj jedne loše vlasti. Naravno, očekujemo da će razum pobediti", istakao je Ilić.

Nikolić je ranije rekao da očekuje da će se na sutrašnjem mitingu opozicije okupiti najmanje 70.000 ljudi, tražeći da Vlada u roku od dva meseca raspiše vanredne parlamentarne izbore. On je tada rekao da će naprednjaci, ako Vlada Srbije to ne učini, otpočeti proteste do ispunjenja zahteva, od kojih su vanredni izbori najvažniji.

POVEZANE VESTI

Petak 04.02.2011. 09:20
opet nista bez navijaca. zar se nisu opametili posle petog oktobra.
Petak 04.02.2011. 09:38
Ma svi na ulicu, neka se menja, nije bitno sto je zapalo sns-u da vodi, iako mislim da se u Srbiji nista ne dogadja slucajno, ono sto mene buni, zasto ostale opozicione stranke nisu u semi, cemu onda postoje?Da im mozda nije lepa ova sadasnja situacija?
Petak 04.02.2011. 09:33
Velja ce vjerovatno govor drzati sa pistoljem u ruci da opet ne dobije batine
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online