Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Ponedeljak 14.02.2011.
16:18 >> 17:04h
Beta, Vestionline A

Opozicija složna: Smena Dinkića - put ka izborima

Srpska opozicija brzo je reagovala na vest o pokretanju postupka za "izbacivanje" Mlađana Dinkića iz Vlade Srbije i, uz uobičajene stvari koje svaka opozicija govori svakoj vladi - da je nesposobna, bez ideja i da obmanjuje narod (što je u slučaju Srbije potpuno tačno) - naši opozicionari listom se zalažu za nove izbore posle akcije premijera Mirka Cvetkovića u vezi sa čišćenjem Vlade.

Foto - arhiva: Iz starih dobrih vremena, dok je Mlađan Dinkić bio dobar sa koalicionim partnerima
 

LDP: Vlada bez ideja

Liberalno-demokratska partija (LDP) smatra da je raspisivanje vanrednih izbora najkvalitetniji odgovor na nedostatak ideja Vlade Srbije, rečeno je beogradskim agencijama u LDP povodom pokretanja postupka za razrešenje ministra ekonomije i regionalnog razvoja Mlađana Dinkića

LDP Čedomira Jovanovića prva reagovala na vest o smeni Dinkića

U LDP su, međutim, dodali da predsednik Srbije Boris Tadić, "ako ima neki plan, treba da ga saopšti javnosti".

"Obavestio sam jutros predsednika Borisa Tadića da Vlada nije u mogućnosti da funkcioniše i da treba da se zamene oni koji ruše njeno jedinstvo", rekao je premijer na konferenciji za novinare.

SNS: Ovakva garnitura više ne sme na vlast

Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Tomislav Nikolić ocenio je da je odluka premijera Srbije da pokrene postupak za razrešenje ministra ekonomije Mlađana Dinkića "put za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora".
 

Tomislav Nikolić i njenova SNS ubeđen da nas čekaju vanredni izbori

"Danas je izvesno da takva garnitura više nikada ne može biti na vlasti u Srbiji. Imate potpredsednika Vlade (Dinkića) koji optužuje premijera da je nesposoban i da se ni za šta ne pita. Kakva je to Vlada", upitao se Nikolić na konferenciji za novinare.


Nikolić je doveo u pitanje odnose u vladajućoj koaliciji i upitao kakva je to Vlada ako najveća stranka optužuje najmanju stranku da troši sav državni novac.


"Ubeđen sam da su (vladajuće stranke) toliko kivne jedna na drugu i da su toliko potrošile živaca građana da ćemo sigurno imati vanredne parlamentarne izbore", kazao je Nikolić.


SRS: Dinkić iznudio Cvetkovićevu odluku

Šef poslaničke grupe SRS Dragan Todorović ocenio je da je ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić "iznudio" odluku premijera Mirka Cvetkovića da pokrene postupak za njegovo razrešenje.
 

Dragan Todorović iz SRS-a smatra da je Dinkić namerno izazvao ovakvu reakciju premijera

To se, prema Todorovićevim recima, moglo očekivati čim je Tomica Milosavljević podneo ostavku na mesto ministra zdravlja.


Todorović smatra da se ovakav ishod mogao očekivati još kada je Dinkivć izjavio da je obmanuo građane Srbije da će dobiti deonice u vrednosti od 1.000 evra i da je to uradio zbog predsednika Srbije Borisa Tadića.


On je takođe rekao da je "očigledno da Dinkić hoće po svaku cenu da uhvati mesto pred izbore, a da li će oni biti prevremeni ili 2012. godine, uopšte nije bitno" .

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 14.02.2011. 16:22
evo ga. sihronizovano deluju. bez greske. da. to je on. ceda prasak. malo da i on podprasi. kolege mislim. ima da se bele kao da su u brasno upali.
Ponedeljak 14.02.2011. 16:31
No coment!
Ponedeljak 14.02.2011. 17:14
Dobra im podloga pa ne propada..treba izdrzati sve te milijarde pokradene sa grbace naroda.Zelim vam sledeci ovakav grupni foto u Zabeli.Na dozivotnom prinudnom radu zajedno sa vasim prijateljima i familijom.Kad su mogli turci 500god moci cete i vi bar 50.Srbi su rodjeni za jahanje i iskoristite to.Srbi ce izabrati Nikoliqija ciji je osnovni cilj da rasproda srpsko zemljiste jer posle vas nista nije ostalo na cem bi SNS mogao da napuni dzepove.Kad su vam takve alternative, ne brinite se za vase milijarde.Sada brisem ovaj moj profil.Ne pripadam vecini naivnih Srba i ne postujem ovde vise nista pod ovim imenom.Nacija osudjena na propast i nema joj pomoci. Lopovluk je u srpskim genima!!!!!!!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online