Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 16.02.2011.
01:42
Beta A

Cvetković: Nisam više mogao da ćutim

Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je povodom odluke o razrešenju potpredsednika vlade Mlađana Dinkića da mu je bilo besmisleno da ćuti na "dalje urušavanje autoriteta vlade" i "još gore" da nastavi da takvu vladu vodi. On je istakao da razmišljajući o donošenju odluke o razrešenju potpredsednika vlade Mlađana Dinkića mogao da "po ko zna koji put proguta knedlu i kaže sebi, ajd' zbog koalicije to je tako kako jeste" ili da zaključi da je reč o daljem urušavanju autoriteta vlade.

"Za mene vlade ne bi bilo da se nastavilo sa poražavajućom atmosferom koja je bila proteklih dana", istakao je premijer.

Konačno progovorio: Mirko Cvetković

"Obratio sam se predsedniku Srbije i rekao mu, imam dve opcije – ili da se razilazimo, jer ja vladu ne mogu da vodim pod ovakvim okolnostima, ili da smenimo ljude koji su do toga doveli.

Tadić se složio s mojim stavom i sazvao Predsedništvo stranke, jer ipak je reč o koaliciji. Nisam bio na tom sastanku ali znam da sam dobio podršku, i uradio sam ono na šta imam ustavna ovlašćenja", rekao je Cvetković u intervjuu za "Blic".

On je dodao da će rekonstrukciju početi nakon analize rada svih ministara. "Taj proces nameravam da odradim najjednostavnije rečeno u paketu. Oceniću rad svih ministara šta je moglo bolje, a nije, ali i uzeti u obzir da negde jednostavno nije moglo bolje. Kada odrasim taj deo posla, sešće se sa koalicionim partnerima i usaglasiti eventualna nova imena u Vladi", rekao je Cvetković, i dodao: 

"Da nije sada pokrenut postupak za smenu Dinkića, stavio bih i efekte njegovog rada pod lupu. Vidite, on je bio zadužen za zaposlenost, a upravo u tom segmentu je i jedna od najvećih i najčešćih kritika rada Vlade".

Dinkić: Tadić odlučio da budem smenjen

Ko je ovde najgori?: Dinkić nije čekao da ga smene

Predsednik G17 plus Mlađan Dinkić je izrazio uverenje da je odluku o njegovom razrešenju doneo predsednik Srbije Boris Tadić, ponovivši da vlada radi nedopustivo sporo i da premijer mora da ima veći autoritet.

Ipak, Dinkić je ponovio da ta stranka ne namerava da ruši sadašnju vladu.

"Naša stranka će biti faktor stabilnosti države. Garantujemo stabilnost ako se nastavi proces evropskih integracija i nastavi sa rešavanjem problema ljudi", izjavio je on "Blicu“.

Lider G17 plus je istakao da će njegova stranka biti konstruktivna u vladi i skupštini, ali i da istovremeno očekuju da kolege iz koalicije pošteno pogledaju šta ne valja u radu njihovih ministara.

"Jer ako misle da sam ja najgori, to je njihovo mišljenje, ali daleko od toga da je kod njih sve savršeno", naveo je Dinkić.

Na pitanje na koga misli kada kaže da pojedinci van vlade donose odluke, Dinkić je odgovorio da su se oni sami prepoznali, da su uplašeni za svoje pozicije i da serviraju vesti Borisu Tadiću koje on želi da čuje.

POVEZANE VESTI

Sreda 16.02.2011. 04:11
Толико је дуго мутав био, баш сад нађе да проговори хехе... Није могао више да ћути! :)))
Sreda 16.02.2011. 10:43
U drugim zemljama na najmanji signal krize, vlada DNEVNO pravi analize ko šta i kako radi i kakvi su rezultati. Sada će se sastati da traže greške kod Dinkića koji od 5 oktobra 2000 laže, krade, i uništava zemlju. Redom od srpskog bankarstva, Nacionalne štedionice, Agencije za privatizaciju, Aerodrom, Skijališta Srbije, plaćanje radne snage stranim robovlasnicima, "besplatne akcije za cara Borisa" Afera na sve strane, ali čim je iskočio iz voza pre provalije, odmah drvlje i kamenje. Nije imao petlje da ostane i sada će ga mafija kazniti po silijanskom zakonu OMERTA jer je progovorio. Zato je sada pobegao u Skupštinu da ima kakav takav politički imunitet.Pravda za Dinkića.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online