Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 19.03.2011.
18:42
Beta A

Koštunica: Vlast hoće da nas uništi

Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica ocenio je da protiv njegove stranke već tri godine traje "svakodnevna kampanja" zbog njene državotvorne politike.

Kampanja protiv DSS-a zbog državotvorne politike: Vojislav Koštunica
 

Koštunica je na sednici Glavnog odbora stranke naveo da je u poslednjih mesec dana napad na DSS u "pojedinim medijima dobio svoj najogoljeniji, najprimitivniji i najbeskrupulozniji izraz neprikrivene mržnje".

"Kao u mračnim vremenima u medijsku harangu protiv nas uključio se i specijalni tužilac. Preko medija ispisana je optužnica i presuda celoj jednoj političkoj stranci, njenoj politici, njenim članovima i njenim pristalicama. Ovakav poduhvat režimskog nasilja prema jednoj parlamentarnoj stranci danas ne postoji ni u jednoj evropskoj državi", naveo je Koštunica.

Specijalni tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević najavio je nedavno da će Koštunica, u svojstvu svedoka, biti saslušan u istrazi o političkoj pozadini ubistva premijera Zorana Đinđića.

"Pravi i jedini razlog zašto režim bez obzira napada DSS jeste naša politika, zapravo nacionalno odgovorna politika uopšte...Naša politika je da građanima Srbije govorimo istinu. Da im govorimo istinu o Kosovu, da im govorimo istinu o NATO, da im govorimo istinu o Evropskoj uniji, o neizvesnosti, bedi i siromaštvu u koju je režim gurnuo zemlju", naveo je lider DSS-a.

Članovi Glavnog odbora DSS-a

Prema njegovim rečima, na napade na DSS i ponižavanje Srbije reagovala je javnost, pre svega nacionalno odgovorna inteligencija. Dodao je da vlasti pokušavaju da kontrolišu sve medije, ali da neće uspeti da uguše javnu reč.

Prema njegovim rečima, vlasti pod propagandom o putu bez alternative, koji treba da odvede Srbiju u EU vrši sistematsko poništavanje i preinačavanje svih pravih vrednosti na kojima počiva istorija Srbije.

"Po ovom modelu koji se nameće Srbiji, nastavak evroatlantskih integracija treba da se plati ne samo odricanjem od Kosova kao dela teritorije, nego odricanjem od Kosova kao osnovne zemlje i rodnog mesta srpske duhovnosti, istorije i tradicije", ocenio je Koštunica.

Prema njegovim rečima, ako Srbija treba bespogovorno da sluša diktate iz inostranstva, onda je to zapravo put nestanka Srbije.

"Naše pripadanje Evropi je dublje i suštinskije od priznanica briselske birokratije da smo na putu da ispunimo uslove kako bi tobože postali evropski narod. Srbiji je potrebno da povrati svoje samopoštovanje i samosvest da smo uvek bili i da jesmo narod koji je u pravom i suštinskom smislu ravnopravan sa svim ostalim evropskim narodima", naveo je on.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online