Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 20.03.2011.
10:16
Blic A

Putin gradi novu ''Marakanu''?

Realizacija projekta “Južni tok”, moguće nove investicije ruskog kapitala u Srbiju, prodaja “Telekoma”, izgradnja novog stadiona Crvene zvezde u vrednosti od oko 600 miliona evra i politika prema Kosmetu neke su od tema posete ruskog premijera Vladimira Putina Srbiji, pišu beogradski mediji..

Kako “Blic” saznaje iz izvora bliskih državnom vrhu, najznačajnija državnička poseta ove godine ipak neće trajati duže od pet sati. Ministar policije Ivica Dačić kazao je za beogradski list da će posetu ruskog državnika obezbeđivati više od tri hiljade policajaca.

Poseta Vladimira Putina Srbiji trajaće pet sati

U kabinetu predsednika Srbije potvrđen nam je redosled sastanaka ruskog premijera koji će početi razgovorom Borisa Tadića i Vladimira Putina u Palati ''Srbija“ na Novom Beogradu. Nakon toga slede politički razgovori koje će predvoditi Tadić, a zatim ekonomski razgovori koje će voditi premijer Mirko Cvetković. Sledi potpisivanje međudržavnih sporazuma.

''Blic'' navodi'' da će najverovatnije jedna od tema a razgovor biti i eventualni ulazak Srbije u NATO.

Iako se nezvanično najavljivalo da će Vladimir Putin posetiti Hram Svetog Save i ići na utakmicu, držati predavanje na Pravnom fakultetu i slično, ruski premijer će imati samo zvanične sastanke koji se završavaju ručkom kod predsednika Srbije. Ipak, u ruskoj delegaciji biće najviši predstavnici ''Gazproma“ i oni će doći na ''Marakanu“ i prisustvovati utakmici mladih timova Zvezde i Zenita, iz Sankt Peterburga, koji je u vlasništvu ''Gazproma“. Inače, za Zenit navija i sam Putin, navodi list.

Putin će se ulicama Beograda voziti u blindiranim kolima. Kako “Blic” nezvanično saznaje, oklopno vozilo kojim se prema protokolu voze ruski predsednik i premijer već sedam dana je u Beogradu.

Prema ranijim navodima ruskih medija, specijalno vozilo “zil - 41052” nadmašuje “zver” američkog predsednika Baraka Obame. Reč je o oklopnim kolima sa neprobojnim staklima i visokim stepenom zaštite, ručno izrađenim za ruski državni vrh, koje može da se kreće brzinom do 195 kilometara na čas. Automobil ima sedam sedišta, težak je oko 5.500 kilograma, a može da izdrži i manji nuklearni udar.

Prema nekim informacijama, debljina krova automobila od titana je 12 centimetara i on bi mogao da izdrži težinu tenka tipa T-72. Stakla na prozorima mogu da izdrže hice iz minobacača, a točkovi se automatski pretvaraju u gusenice kada vozilo naidje na neravan teren. Vozilo je opremljeno svim onim što bi moglo da zatreba predsedniku ili premijeru, uključujući sto sa šest telefona.

POVEZANE VESTI

Nedelja 20.03.2011. 13:22
Jedino je sigurno da mu Tadic nece pevati kao Josipovicu hrvatsku "Vela Luka" nego rusku pesmu "Kaljinka". Ako je tema Telekom onda ta roba ide Turcima jer vlasnik Turkcell je Rus. Kod teme NATO ce Cvele i Bajatovic dobiti na uvid cenovnik za clanice NATO pa neka Sutanovac vidi moze li razliku da doplati garda iz Ohaja. Sto se stadiona Crvene Zvezde tice on mora da se izmesti jer ce to biti atraktivno gradsko zemljiste kao Luka Beograd. Neka se pripremi Partizan, neko mora da plati most preko Ade, poskupelo brate naglo. Za ovu posetu na brzaka sasvim dosta.
Nedelja 20.03.2011. 21:32
ZAPAMTITE NEMA PRODAJE TELEKOMA N I K O M E !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online