Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Četvrtak 24.03.2011.
13:19
Vestionline A

Srpski hakeri pomažu Gadafiju

Više od 50.000 internet korisnika iz Srbije već danima ugrožava borbu libijske opozicije protiv režima Muamera Gadafija aktivnim pružanjem podrške njemu i njegovom režimu i vođenjem sajber rata protiv snaga koje se bore protiv njega, tvrdi opozicioni Libijski omladinski pokret.


Moamer Gadafi ima 50.000 fanova u Srbiji
 


"Korisnici iz Srbije pokrenuli su progadafijevski pokret na Fejsbuku, Tviteru, Majspejsu, Jutjubu i drugim društvenim mrežama i mi, posle konsultacija sa administratorima tih mreža, procenjujemo da je više od 50.000 Internet korisnika iz Srbije aktivno uključeno u pružanje podrške Gadafiju", navedeno je u saopštenju te organizacije.
 

Mediji poklanjaju veliku pažnju ovim aktivnostima koje su privukle Gadafijeve pristalice iz drugih zemalja, a libijska državna televizija redovno emituje ono što pišu Gadafijeve pristalice iz Srbije, kako bi pokazala da on i dalje ima podršku u drugim zemljama, navodi libijski pokret.
 

Pored toga, veliki broj korisnika iz Srbije vodi rat na Internetu protiv antigadafijevih grupa i veb sajtova i oni hakuju, spemuju ili obaraju veb sajtove povezane sa snagama koje se bore protiv Gadafija, NATO, SAD, Francuskom, Velikom Britanijom, istaknuto je u saopštenju.
 

Libijski omladinski pokret primećuje da za tako malu zemlju poput Srbije, sa relativno skromnim brojem Internet korisnika, organizovanje više od 50.000 aktivnih Gadafijevih pristalica koji zajedno deluju na Internetu predstavlja grandiozni poduhvat i zahteva veliku količinu rada, predanosti i novca.
 

"Mi sumnjamo da iza ovog progadafijevog pokreta stoje moćne političke organizacije i političke partije i apelujemo na međunarodnu zajednicu da hitno nešto preduzme tim povodom", zaključio je Libijski omladinski pokret.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 24.03.2011. 13:39
Svaka cast nasim HAKERIMA najbolji su.Za vreme bombardovanja Srbije nasi HAKERI su pomagali usli u sisteme NATO AGRESORA i TOMAHAVKE navodili na pogresnu stranu.BRAVO MOMCI.
Četvrtak 24.03.2011. 13:45
Pukovnik Gadafi zna da su 50.000 Srba samo oni koji aktivno učestvuju u borbi za odbranu jedne suverene zemlje od bande stranih plaćenika. Pored njih su milioni Srba svim svojim srcem sa Gadafijem. Hoće da mu otmu naftu u ime humanosti isti oni koji su godinama ordenjem kitili ljudoždera Idi Amina i ostale dokazane tirane. Isti oni koji su zabranjenim kasetnim bombama kosili srpsku nejač da bi oteli Kosmet. Hoće da usreće Libijce onako isto kao Irački narod. U nesretnom Avganistanu najveće sile sveta ratuju već 10 godina, sa Libijom ih čeka još tvrđi kolač. Napred Gadafi do pobede.
Četvrtak 24.03.2011. 13:42
opozicioni Libijski omladinski pokret. ------------------------------------ И тамо имају Слаџу и Далибора...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online