Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 16.04.2011.
13:06
Beta A

Počeo miting naprednjaka u Beogradu

Miting Srpske napredne stranke pod sloganom "Dan za promene", sa koga će još jednom biti zatraženo raspisivanje vanrednih izbora počeo je sa oko 40 minuta zakašnjenja jer se čekalo da pristignu pristalice koje su organizovano došle na skup.

Pristalice opozicije okupljaju se na platou ispred Skupštine
 

Miting je počeo himnom Srbije a na velikoj bini ispred Doma Narodne skupštine, pored rukovodstva SNS su i čelnici stranaka okupljenih u koaliciji "Za promene" - Nove Srbije, Pokreta socijalista i Pokreta snaga Srbije Bogoljuba Karića.

Organizatori još nisu zvanično saopštili kako će se miting odvijati, koliko će trajati, niti da li će biti održana najavljena protestna šetnja centralnim beogradskim ulicama - Takovskom, Svetogorskom, Kolačevom, Kralja Milana i Kneza Miloša. U tim ulicama su zgrade najvažnijih institucija u državi.

Na platou se mogu videti i komadi stiropora na kojima piše "Sedim sada, ustaću kada padne vlada", "Sedim da bi nam krenulo", "Ustajem jer ne posustajem". Lider SNS Tomislav Nikolić je ranije najavljivao da će pristalice te stranke ostati na ulici (sedeći na stiroporu) sve dok ne iznude raspisivanje izbora.

Pristalice opozicije okupljene oko SNS počele su da se okupljaju od jutros na platou ispred Doma Narodne skupštine, a dolazile su organizovano iz svih pravaca, kao i sa desetinama autobusa iz unutrašnjosti Srbije, zbog čega je zaustavljen saobraćaj u ulicama u centru Beograda.

Iz pravca Novog Beograda posle 11 sati preko Brankovog mosta prešla je kolona od više hiljada pristalica SNS predvođena grupom bubnjara obučenih u majice na kojima piše SNS i "Napred do izbora". Okupljeni nose veliki broj transparenata sa kojim poručuju vlasti da treba da raspiše vanredne izbore i veliki natpis "Vreme je za promene".

Okupljeni nose zastave SNS i Srbije i slike Tomislava Nikolića, kao i različite transparente na kojima, između ostalog, piše "Hoćemo naprednu Srbiju", "Dokle više?", "Buna protiv dahija".

Izuzetno jake policijske snage opremeljene opremom za razbijanje demonstracija obezbeđuju skup opozicije, kao i zgrade parlamenta, Predsedništva, Skupštine grada, Radio-televizije Srbije, kao i uži centar grada.

POVEZANE VESTI

Subota 16.04.2011. 13:33
Zalosno je da je sve isto,ove sadasnje lopove treba da menjaju prosli lopovi.A da se pojave nove licnosti na politickoj sceni Srbije-nedaju ni vlast ni udba.Nikolic u saradnji sa Tadicem igra dobitnu igru za njih oboje.Narod se kao buni i kanalise se pozitivna energija ali nema dobitnog efekta za narod.A za njih je to obostrani poen jer ce na sledecim izborima da budu glavne face i oboje u pravu.A mi cemo da se svadjamo ko je bolji,jaci,lepsi.Izgleda da znaju foru sta treba za narod,samo baciti kosku.
Subota 16.04.2011. 13:57
Muka mi je vise od ovog Tome i ostalih placenika! Juce jedno, danas drugo, sutra ce biti nesto deveto.... A namucenim i gladnim narodom se oduvek lako manipulisalo... Ima bre Srbija i mladjih i talentovanijih- njima treba dati sansu...!!! A ovi svi i pozicija i "opozicija" pravac- istorijsko smetliste
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online