Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 18.04.2011.
01:17 >> 01:23h
Vestionline A

''Nikada nisam štrajkovao glađu''

Funkcioner i jedan od osnivača Demokratske stranke (DS) Dragoljub Mićunović negirao je navode Srpske napredne stranke (SNS) da je u političkoj borbi štrajkovao glađu.

"Otkuda bilo kome ideja da sam štrajkovao glađu. To je čista izmišljotina", rekao je Mićunović, koji se telefonom uključio u večerašnju emisiju televizije B92 u kojoj gostuje i zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić.

Ja štrajkovao glađu? Glupost...: Dragoljub Mićunović

Vučić je ranije danas optužio DS da se u osudi štrajka glađu i žeđu lidera SNS Tomislava Nikolića služi "lažima i prevarama" i rekao da su raniji lideri DS-a Zoran Đinđić i Dragoljub Mićunović takođe štrajkovali glađu.

Mićunović je večeras rekao da, koliko zna, ni Đinđić nikada nije štrajkovao glađu.

"To nije bio naš metod", rekao je Mićunović.

Vučić je u večerašnjoj emisiji, nakon izjave Mićunovića, ponovio tvrdnju da je Đinđić štrajkovao glađu u znak protesta zbog krađe na lokalnim izborima 1996. godine za vreme vladavine Slobodana Miloševića.

Zamenik predsednika SNS je pročitao, kako je kazao, izjave bivših lidera demokrata koji su u obraćanjima stranim diplomatama naveli da su počeli štrajk glađu, kao i izjave u kojima su najavljivali da će takav oblik protesta biti među njihovim metodama političke borbe protiv Miloševića.

Stanković: Obaveza lekara da čuva život

 

Pravo i obaveza lekara je da preduzme potrebnu terapiju i protiv volje pacijenta ako mu je život ugrožen, izjavio je ministar zdravlja Zoran Stanković.

 

Zoran Stanković

"Dok je pacijent svestan i može samostalno da odlučuje, ima pravo da odbije predloženi medicinski tretman. Takvu odluku potpisuje i to se odlaže u njegov medicinski karton", rekao je Stanković.

 

"Međutim, u trenutku poremećaja duševnog stanja ili poremećaja svesti na bilo koji način i kada je život ugrožen, lekar ima pravo i obavezu da preduzme mere i protiv volje pacijenta", kazao je Stanković.

 

Ministar je precizirao da je to tako "i po zakonu i po Hipkritovoj zakletvi" .

 

Na pitanje ko donosi odluku o primeni potrebnog medicinskog tretmana, odgvorio je da to čini ili neuropsihijatar ili lekar koji vrši zbrinjavanje bolesnika.

 

Stanković je dodao da neuzimanje vode i hrane dovodi do bolesnog stanja, a da je dužnost lekara da otkloni opasnost koja može da ugrozi život bolesnika.

Lider SNS Tomislav Nikolić u subotu ujutro stupio je u štrajk glađu i žeđu, zahtevajući prevremene parlamentarne izbore. On je noćas oko 20 sati je prebačen u privatnu bolnicu u Novom Beogradu.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 18.04.2011. 01:32
zato su zbog tebe drugi gladovali.
Ponedeljak 18.04.2011. 07:58
Mićunova izjava je tačna koliko i ona da se na izborima pokazuje volja građana, a narod se još seća kada su zajedno sa šiptarima tražili da se bajkotuju izbori i lepili plakate sa slikom magarca gde piše " i ja izlazim na izbore". Lažovi neviđeni, eno im ga Idol "JA nikada neću dozvoliti da se vrate mračne snage 90-tih" pa Dačić ministar policije. A doktor Stanković je već prpremio infuziju za Tomu jer je upravo rekao da imaju pravo da daju i na silu nekome ko nije normalan. Promene donose samo glasovi za DSS i SRS.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online