Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 19.04.2011.
13:34
Beta A

Nikolić na infuziji, organi popuštaju

Laboratorijski i drugi nalazi lidera Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića ukazuju na popuštanje pojedinih organa i organskih sistema, saopštila je lekarka Tanja Stančić-Milojević i dodala da Nikolić prima infuziju, koja se danas sastoji od elektrolita i vode, a da bi od sutra mogao da počne da prima i intravensko unošenje hranljivih materija.

Štrajkom do normalne Srbije: Tomislav Nikolić

"Mi činimo sve da njegovo stanje stabilizujemo. Teško nam je pošto gospodin Nikolić i dalje odbija unošenje hrane i tečnosti", rekla je Stančić-Milojević.

Ona je navela da se Nikolićevo zdravstveno stanje pogoršava uprkos
tome što pre početka štrajka glađu i žeđu nije imao hronična oboljenja.

"Primećuju se i prvi poremećaji u aktivnosti srca", rekla je lekarka i dodala da je Nikolić svestan svojih postupaka i odluka, i da sarađuje.

Stančić-Milojević je rekla da Nikolić trenutno prima infuziju i da se primenjuje terapija koja bi trebalo da spreči posledice "fatalne po život" i dodala da terapija koju Nikolić prima ne umanjuje težinu štrajka.

"Sutra ćemo početi sa unošenjem neophodnih hranljivih materija putem venske krvi. Sve dok je svestan i dok on odlučuje, ne možemo na silu da ga hranimo", kazala je lekarka.

Naredno obraćanje lekarskog konzilijuma najavljeno je za sutra u 9 časova ujutru.

Beko, stari prijatelj


Upitan šta mu je rekao Milan Beko kada ga je juče posetio, Nikolić je kazao da ga je ovih dana posetilo oko 200 ljudi, među kojima i Beko, njegov stari prijatelj koga nije video godinu dana.

 

Zamenik predsednika naprednjaka Aleksandar Vučić izjavio je večeras da Nikolić ima problema sa bubrezima, da su mu doktori našli višak urina u krvi i da je zato prema njemu morala da bude primenjena terapija.

Vučić je novinarima u KBC Novi Beograd, nakon obilaska Nikolića, rekao da mu je lider naprednjaka kazao da ima "problem u ustima i da oseća neki čudan ukus".

Na pitanje novinara da li bi porodica i Nikolić mogli da donesu odluku o prihvatanju intravenozne prehrane, što bi značilo unošenje proteina i glukoze, Vučić je odgovorio da se ne meša u poslove lekara, ali da poručuje svima onima koji napadaju Nikolića da nije lepo živeti priključen "na cevčice".

Vučić je kazao i da ne isključuje mogućnost da sledeće nedelje "između Vaskrsa i 1. maja", SNS organizuje nov protest u Beogradu.

Nema prekida štrajka

 

"Danas mi je pogoršano stanje bubrega i EKG i moraću popodne da počnem da primam terapiju koju do sada nisam dobijao", rekao je ranije danas Nikolić vidno iscrpljen brojnim novinarima u bolesničkoj sobi.

Nikolić je rekao da nastavlja štrajk glađu i žeđu i da će štrajkovati "koliko god bude trebalo". Na pitanje da li postoji mogućnost da ga neko ubedi da prekine štrajk, Nikolić je kazao da njegova porodica za sada to nije uspela i da nema nikog bližeg od njih.

Nikolić je rekao da moli patrijarha Irineja da mu oprosti ako ga nije dobro razumeo, zato što ne pokušava da se ubije. "Ovo doživaljavam kao malo rigorozniji post i u četvrtak ću se pričestiti".

On je rekao da se nada da će narednih dana rešiti sve "nedoumice i nesuglasice sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC)".

Samo Stanković od prestavnika vlasti

Zoran Stanković

Nikolić je rekao da ga je od predstavnika vlasti posetio samo ministar zdravlja Zoran Stanković.

Predsednik naprednjaka je rekao da u bolnici ima dobar tretmam, kao i u bilo kojoj drugoj zdravstvenoj ustanovi u Srbiji i da ima kontakte sa prijateljima lekarima iz drugih bolnica.

Nikolić je zahvalio novinarima što prate njegovu borbu i odricanje od hrane i vode i izrazio očekivanje da će se ovaj problem, kako je rekao, "rešiti tako da niko više ne bude gladan i žedan u Srbiji", a da ni on više ne bude gladan i žedan.

"Opraštam onima koji od ovoga prave smejuriju", kazao je Nikolić i dodao da on nije samoubica i da nije odlučio da napusti SPC.

POVEZANE VESTI

Utorak 19.04.2011. 14:34
Čim je Beko upetljan sa Tomom, znači odlaže se povraćaj imovine, revizija privatizacija i borba protiv korupcije, a na Tomu bace krivicu što ćemo kod EU proći kao Albanija. Bitno je da nije kriv Tadić i žuti glodari oko njega, a za Tomu i Acu će se već naći neko rešenje. Pa žuti imaju samo mesec i po dana da u junu kažu koje smo to zakone usvojili od zadnje opomene. I što kaže Dežer da se UVERE da se sprovode ti zakoni. Lepo ljudi iz EU zovu Tomu da žutima ne daje izgovor. Prvo je bio izgovor Mladić, sada Toma, samo da se zakoni ne donose.
Utorak 19.04.2011. 20:23
pola Srbije strajkuje gladju, ali je za politicke promene potrebna dvotrecinska vecina.
Utorak 19.04.2011. 23:54
Manipulator i folirant! Sve bi da uradi samo da dodje vlasti.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online