Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 19.04.2011.
15:55 >> 16:33h
Beta A

SNS: Podrška Nikoliću širom Srbije

U mnogim gradovima u Srbiji članovi Srpske napredne stranke izašli su na ulice kako bi pružili podršku svom lideru, Tomislavu Nikoliću, koji četvrti dan štrajkuje glađu i žeđu zahtevajući raspisivanje vanrednih izbora.

Skup Nikolićevih pristalica u Užicu
 

SNS Leskovac: Ako treba, i mi ćemo kao Toma

Nekoliko stotina pristalica Srpske napredne stranke u Leskovcu podržalo je u utorak lidera stranke Tomislava Nikolića koji štrajkuje glađu i žeđu i zatražilo vanredne parlamentarne izbore.


Jednočasovnom protestu ispred zgrade gradske uprave u Leskovcu i protestnoj šetnji prisustvovalo je, prema procenama novinara i policije, između 300 i 400 ljudi, a prema procenama organizatora oko 1.000.


"Želimo iz našeg Leskovca da poručimo gospodinu Tomislavu Nikoliću, našem prijatelju, našem Srbinu - izbori se Tomo, izbori se za našu budućnost, za našu decu. Izbori se protiv režima Borisa Tadića, protiv onoga što je uništio vojsku, telekomunkacije, a sada želi da uništi i našu Srbiju", rekao je predsednik Gradskog odbora SNS Goran Cvetanović, dodavši da se u Leskovcu u utorak okupilo 1.000 ljudi, a da će ih već sutra biti nekoliko hiljada, spremnih da, "ako treba, pođu Nikolićevim putem".


Okupljeni su uzvikivali "Tomo, Srbine" i "Lopovi, lopovi". Skup je završen bez incidenata. Na skupu su bili bubnjari, a prisutni su pevali pesmu Buđenje.


SNS Valjevo: Venac za državu koju je ubio Tadić

Pred zgradom Kolubarskog upravnog okruga u Valjevu u utorak je "u minut do 12" održan skup podrške lideru SNS Tomislavu Nikoliću.


Na skupu je bilo oko stotinak pristalica SNS i Nove Srbije (NS), a poverenik SNS za Kolubarski okrug Darko Glišić ponovio je zahtev za raspisivanje vanrednih izbora u Srbiji kako bi građani "olovkom promenili vlast". Na zgradu Kolubarskog okruga u centru Valjeva stavljen je venac na kojem piše "Državi Srbiji koju je ubio Boris Tadić".


"Izbori su Srbiji danas potrebniji nego ikad... Dosta je laži, prevara, kriminala, korupcije, nezaposlenosti, teškog života, svega lošeg što su proizveli za ove tri godine", poručio je Glišić. 

SNS Kruševac: Svi ćemo sesti, da bi Srbija ustala

Pristalice Srpske napredne stranke u Kruševcu su u utorak ujutru na ulazu u zgradu GU u Kruševcu razvili transparent sa grbom i natpisom stranke, pustili muziku sa razglasa, a na travnjak stavili stiropor.

Predsednik Okružnog odbora i član Predsedništva te stranke Bratislav Gašić rekao je da su neki kada je predsednik Tomislav Nikolić prvi put spomenuo stiropor, od toga napravili "sprdnju".


"Oni skoju su se rugali tom narodnom buntu očigledno su politički nepismeni, tako da ćemo mi istrajati - sešćemo svi da bi Srbija ustala, to je parola koju poručujemo danas ispred opštine Kruševac", rekao je Gašić.


Prema njegovim rečima, naprednjaci su jasno izneli svoje zahteve, a protesti će trajati sve dok predsednik Srbije Boris Tadić ne donese odluku o raspisivanju vanrednih izbora.


SNS Pančevo: Podrška preko razglasa

Oko 150 članova SNS-a okupilo se u utorak ispred Skupštine grada Pančeva na
skup podrške predsedniku SNS-a Tomislavu Nikoliću.

Okupljeni uz stranačka obeležja, pesme i snimljene političke poruke sa razglasa koje se odnose na Nikolićev štrajk građu, oni su izrazili podršku lideru naprednjaka.


Šef naprednjaka za Južni Banat Zoran Aleksić nije mogao da kaže da li će ovakvi mitinzi biti nastavljeni narednih dana. 

SNS Vranje: Blokada zgrade Višeg suda

Oko 200 članova SNS-a iz Pčinjskog okruga blokiralo je u utorak u 9 časova zgradu Višeg suda u Vranju, u znak podrške predsedniku stranke Tomislavu
Nikoliću.


Predsednik SNS-a za Pčinjski okrug Dragan Nikolić rekao je da je zgrada Višeg suda blokirana simbolično, sa zahtevom da izbori budu raspisani 18. decembra i u znak podrške lideru naprednjaka.


"Protest je miran, a radnici Višeg suda i oni koji imaju neodložne obaveze mogu da uđu u zgardu ili izađu", rekao je Nikolić.

POVEZANE VESTI

Utorak 19.04.2011. 16:48
Нису ми јасни ови што протествују, каква је разлика у изборима да ли ће да буду крајем децембра или средином јануара? Да су ово тражили пре две године или пре годину дана, 'ајде, имало би логике. Зашто не траже нпр. одмах сад изборе, да се одржавају сутра или у овом месецу или у следећем? Чему сад ово? Не схватам поенту... Било би добро ако би неко то могао да ми разјасни... У сваком случају ова власт мора да падне и пашће, не може више овако да се живи. Ово је дно дна!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online