Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 20.04.2011.
18:58 >> 20:56h
Beta, Vestionline A

Koštunica kod Tome: Srbija te treba, izađi iz bolnice

"Predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić potreban je Srbiji kao aktivan političar, a ne u bolnici", rekao je lider Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica pošto je u bolnici posetio Nikolića koji pet dana štrajkuje glađu i žeđu.

Tomislav Nikolić
 

"Razgovarali smo o krizi u kojoj se Srbija nalazi već duže vreme i krizi kroz koju prolazi poslednjih dana. Savetovao sam ga da je Srbiji potreban kao delatan i aktivan političar u javnom životu, a ne u bolnici", kazao je Koštunica.


Predsednik DSS-a nije želeo da iznosi u javnost detalje razgovora sa Nikolićem i istakao da su razgovarali "otvoreno, prijateljski i odgovorno". Koštunica je najavio da će nastaviti razgovore sa Nikolićem i izrazio očekivanje da će se situacija u zemlji "vratiti tamo gde je pre neki dan bila".


Nikolić je počeo štrajk glađu i žeđu zahtevajući prevremene parlamentarne izbore.

 

Naprednjaci protestvovali ispred zgrade RTS-a

Pristalice Srpske napredne stranke održale su u sredu skup ispred zgrade RTS-a protestvujući što, kako tvrde, ta medijska kuća neobjektivno izveštava o štrajku Tomislava Nikolića i zahtevima naprednjaka za rapsisivanjem parlamentarnih izbora.

 

Zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić pozvao je Nikolića da prekine štrajk glađu i žeđu, jer je, kako je naglasio, potreban Srbiji i stranci. On je najavio da će ta stranka, ukoliko Nikolić do Uskrsa ne izađe iz bolnice, "pozvati celu Srbiju u centar Beograda".

 

Na skupu su govorili lider Nove Srbije Velimir Ilić, lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin i funkcioneri SNS. Protest je protekao mirno i bez incidenata.


Lekar: Odbijanjem tečnosti Nikolić ugrožava život

Lekarski konzilijum koji leči Tomislava Nikolića apelovao je na njega da prestane da odbija da uzima tečnost jer mu to ozbiljno ugrožava život, rekao je lekar Ljubomir Ilić.

Doktor Ilić je novinarima u privatnom Kliničko-bolničkom centru u Novom Beogradu rekao da lider naprednjaka nastavlja štrajk i glađu i žeđu, ali da ga neuzimanje tečnosti životno ugrožava. Ilić je dodao da štrajk glađu može da se odvija i da ne ugrožava život Nikolića, za razliku od odbijanja tečnosti.


Prema njegovim rečima, lider naprednjaka koji štrajkuje glađu i žeđu pet dana je iznuren i svaki dan gubi po jedan kilogram, te je do sada izgubio pet kila.


"Ulažemo velike napore da korigujemo uočeni disbalans vode i elektrolita. Intravenskim putem Nikolić i dalje odbija da unese i najosnovnije lekove", rekao je Ilić.

Predsednik SNS u utorak je počeo da prima infuziju.

Vučić: Nikolićevo zdravstveno stanje nepromenjeno

Zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić posetio je u sredu u KBC Novi Beograd lidera te stranke Tomislava Nikolića, a novinarima je posle te posete rekao da je zdravstveno stanje lidera naprednjaka isto kao i u utorak.

POVEZANE VESTI

Sreda 20.04.2011. 19:17
mogao je da prilegne pored tome lopate. pa zajednickim snagama do smrti. sve za srbiju srbiju nizasta. narod ceka...
Sreda 20.04.2011. 19:24
Šta sada reče " situacija u zemlji će se vratiti tamo gde je pre neki dan bila". Koštunica stvarno misli da će Vučić organizovati neke nerede u Beogradu sada kada je Obradović iz Obraza fasovao 2 godine a da nije protest ni video. Nije bre Vučić taj kalibar. Sada će možda biti šerpe, lonci, zviždaljke i pištaljke, vuvuzele i daire, zurle i talambasi. Nema više mitinga narodnog nezadovoljstva nego - perfomans. Šta uradiše da Bog sačuva.
Četvrtak 21.04.2011. 00:19
mnogo je milokuran ovaj kostunica sad se setio da je toma potreban srbiji izdrzi tomo pasce i zuti dosao im kraj
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online