Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Sreda 04.05.2011.
08:21
D. D. - Vesti A

Brat Osaminog naslednika komandant OVK

Komandant specijalnih jedinica Oslobodilačke vojske Kosova bio je Muhamed Al Zavahiri. On je rođeni brat drugog čoveka Al Kaide Ajmana Al Zavahirija, vojnog savetnika i sada mogućeg naslednika Osame bin Ladena.

Ajman Al Zavahiri najčešće se pominje kao naslednik Osame bin Ladena, što bi moglo da ugrozi naš region jer je Ajmanov rođeni brat Muhamed već bio uključen u terorizam na Kosmetu preko OVK
 

Prema oceni međunarodnog eksperta za pitanja terorizma Dragana Simeunovića, dolazak ovog Egipćanina na čelo muslimanske terorističke organizacije zbog njegovih veza s Kosovom mogao bi da ugrozi naš region.


- Mislim da Balkanu trenutno ne preti opasnost od Al Kaide pošto je potrebno neko vreme da se konsoliduje posle ubistva Bin Ladena i izabere novog vođu. Ukoliko to bude Ajman Al Zavahiri, što je moguće, ali ne i obavezno, situacija bi se promenila. Balkan bi bio više ugrožen terorizmom, s obzirom na njegovo prethodno interesovanje, pomenute veze sa albanskim ekstremistima i pre svega, sve intenzivnije veze albanske mafije u kojoj prednjače bivši pripadnici OVK sa avganistanskim i kurdskim uzgajivačima opijuma - objasnio je Simeunović.
 

Muhamed Al Zavahiri

Zbog toga bi, kaže on, uskoro moglo da dođe do pojave tzv. narko-terorizma na prostoru Balkana, što bi dovelo do nekih posledica i po bezbednost u centralnoj Evropi.


Pre četiri godine, hrvatski mediji su objavili da je Al Zavahirijev brat Muhamed obučavao i komandante Kosovskog zaštitnog korpusa, koji je kako su naveli, slovio za izvor potencijalnih albanskih i možda muslimanskih terorista u ovom delu Balkana.


Nekadašnji predsednik Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju i jug Srbije Nebojša Čović, jedan je od retkih srpskih političara koji kako u našim tako i u međunarodnim krugovima slovi za stručnjaka i dobrog poznavaoca prilika, kako u južnoj srpskoj pokrajini, tako i na krajnjem jugu Srbije. Upravo zbog toga njegovo nedavno upozorenje da na jugu Srbije postoje i deluju terorističke grupe ubačene s Kosova, koje su spremne da izvedu napade i u Beogradu, ne treba olako odbaciti.
 

Albanija: Regrutovao za Kosovo

Aktivnosti Al Kaide u Albaniji najbolje oslikava činjenica da je bivši američki ministar odbrane Vilijem Koen u julu 1999. godine otkazao posetu Tirani zbog straha od terorističkog napada.
Bin Laden je u Tirani boravio 1994. godine, kao deo saudijske delegacije, a sa tadašnjim albanskim zvaničnicima razgovarao je o otvaranju islamskih centara u toj državi.
Izvesni Klod Kader, kome se u Albaniji sudilo zbog ubistva, rekao je na sudu da je bio deo organizacije koju je u Albaniji uspostavio Bin Laden, sa ciljem da regrutuje i organizuje dobrovoljce za borbe na Kosovu.

POVEZANE VESTI

Sreda 04.05.2011. 08:34
Hoće neko da nam pokvari saradnju sa Prištinom sada kada smo pri kraju pregovora o dobrosusedskim odnosima. Niko nije kriv dok ga ne osude, ljudi jel treba predsednik da vam ponavlja svaki dan. Gde smo mi zabasali, hoće li nas neko izvući iz ove prašume to Bog samo zna.
Sreda 04.05.2011. 09:13
Kad je u pitanju svetski terorizam i kretanje njihovih pristalica i članova širom sveta bez posledica samo dokazuje da to rade sa znanjem i podrškom Sjedinjenoh američkih država i evropske osovine zla (Nemačke, V. Britanije i Francuske).Teroristi se kreću širom sveta i infiltriraju u različitim državama sa znanjem ovih navedenih država.
Sreda 04.05.2011. 09:29
Баш је срамота да кваре труд оном Тадићевом потрчку Стефановићу, задуженом за предају Космета шиптарима.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online