Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
14
Ponedeljak 09.05.2011.
18:13
Beta A

Bramerc: Srbija ne sarađuje, uslovljavajmo je i dalje!

Glavni haški tužilac Serž Bramerc rekao je da nije zadovoljan saradnjom Srbije s Tribunalom i da Evropska unija treba da zadrži uslovljavanje kao oruđe pritiska na Srbiju da bi sarađivala.

Nezadovoljan: Serž Bramerc
 

Srbija može i mora da učini više na hapšenju haških begunaca, Ratka Mladića i Gorana Hadžića, izjavio je za B92 Bramerc uoči dolaska u Beograd.


Da vidimo ima li šta novo?

Bramerc kaže da u ovom trenutku nije zadovoljan saradnjom Beograda sa tužilaštvom, a da li će ta ocena ući i u njegov izveštaj znaće pošto od zvaničnika Srbije čuje šta su novo učinili u potrazi za Mladićem i Hadžićem.


"Ja ću razmotriti sve konkretne akcije koje su preduzete, saslušaću koji su to konkretni napori koji se ulažu. Ako budem zadovoljan svim aktivnostima koje se preduzimaju u tom pravcu, ja ću tako i napisati u svom izveštaju. U ovom trenutku nisam zadovoljan", rekao je Bramerc.


Mora da se hapsi

On je ocenio da Srbija može da učini mnogo više po pitanju saradnje sa tužilaštvom u Hagu. Na pitanje kako reaguje kada cuje da od njegovog izveštaja zavisi hoće li Srbija napredovati ka punom članstvu u Evropskoj uniji, Bramerc je rekao da je to "pogrešno postavljanje stvari".


"Pravi način je da se kaže da Srbija mora da uhapsi preostale begunce kako bi definisala za sebe budućnost kroz evropske integracije. U mojim izveštajima ja samo pišem o kvalitetu saradnje između Srbije i moje kancelarije. Nije moj posao da donosim političke odluke", rekao je Bramerc.


Bramerc sutra počinje dvodnevnu posetu Beogradu tokom koje će razgovarati sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem, ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem kao i sa šefom Nacionalnog saveta za saradnju s Tribunalom Rasimom Ljajićem.


Najavljeni su i razgovori Bramerca sa srpskim tužiocem za ratne zločine Vladimirom Vukčevićem i sa predstavnicima operativnih službi koje tragaju za haškim beguncima.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 09.05.2011. 18:21
nije zadovoljan. kaze za U-92. pa, u vladi ima nekoliko proverenih, koji mogu da ga dobro zadovolje.
Ponedeljak 09.05.2011. 18:23
Jedva su žuti dočekali. Sada nema potrebe doneti zakon o povraćaju opljačkane imovine. Dobro drži vodu ova priča da zbog Mladića ne možemo u Evropu već 10 godina. Sve ostalo je hvala na pitanju kao u Evropi.
Ponedeljak 09.05.2011. 18:41
Bramerc, ne seri vise!!! Ko kaze da Srbija ne saradjuje??? Ova vlast vam se toliko doboko uvukla, da vise ni ne osjecate da je tu!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online