Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 11.05.2011.
13:47
Beta A

Priština dočekuje Stefanovića kao stranog zvaničnika

Štampa u Prištini opširno i na prvim stranama najavljuje sutrašnju posetu šefa beogradskog pregovaračkog tima Borislava Stefanovića, ističući da će to biti prva poseta nekog zvaničnika Srbije prištinskim insticujama pošto su one jednostrano proglasile nezavisnost.

Borislav Stefanović

"Više od tri godine posle proglašenja nezavisnosti jedan srpski zvaničnik je u poseti kosovskim državnim institucijama", piše list "Koha ditore", dok list "Zeri" navodi da Stefanović "dolazi u Prištinu praznih ruku, i u privatnu posetu".

"Koha ditore" prenosi da će Stefanovića u četvrtak primiti zamenik premijera Hajredin Kući, tvrdeći da je Stefanović juče popodne zatražio dozvolu za posetu i da mu je Kući pozitino odgovorio.

"Zamišljeno je da se sastane sa nama i sa opozicijom. Primiću ga u svojoj kancelariji", rekao je za "Koha Ditore" Kući, dodajući da je zahtev Stefanovića da mu se odobri poseta stigao. "Obećao sam da ću mu pozitivno odgovoriti", dodao je on.

Stefanović neće imati posete u Skupštini Kosova, navodi list i citira predsednika skupštine Jakupa Krasnićija da zvaničnik iz Beograda može da se sastane sa vladinim zvaničnicima, ali ne i u skupštini.

"U principu, ne mislim da je, pametno da ima sastanke i u skupštini", rekao je Krasnići.

List "Zeri" prenosi da Stefanović dolazi sam na Kosovo i Metohiju, privatnim automobilom, bez ikakvog obezbeđenja i bez pratnje, a da iz njegovog kabineta saznaje da ovo nije zvanična državna poseta.

Dnevnik piše da su kosmetski zvaničnici "u problemu" da li da dočekaju ili da ignorišu posetu predstavnka srpske vlade.

"Beogradski pelegrino (hodočasnik)", kako piše "Zeri", posetu državi koju ne priznaje planira da maksimalno iskoristi, pošto je isplanirao da se sastane sa predsednicom Editom Jahjaga, zamenikom premijera Kučijem, sa svojom partnerkom u razgovorima Editom Tahiri, kao i sa predstavnicima srpske nacionalne zajednice.

"To su sastanci u okviru razgovora i smatramo da posetu ne treba tretirati kao zvaničnu", kazali su listu "Zeri" članovi Stefanovićevog kabineta.

POVEZANE VESTI

Sreda 11.05.2011. 14:02
Dobro je da ide praznih ruku da može da uhvati ono što će tamo dobiti. Ponižavaju Srbiju do bola, pa nekada se moralo Sultanu u Stambol ali zašto sada jednom Hajredinu Kuči. On je predsednik ustavne komisije Kosova i pisac knjige koju je izdao u Americi da je nezavisnost Kosova garant mira na Balkanu, opisujući Srbe kao večiti problem. Privatna poseta šefa delegacije za pregovore. Što nisu poslali Sašu Jankovića kao za Nobelovu nagradu. Sramota.
Sreda 11.05.2011. 14:07
tu su potpuno u pravu.....ovaj predstavnik "srpske vlade" je strani zvanicnik i u beogradu.......
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online