Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 12.05.2011.
15:51
Vestionline A

Bošnjačke partije: Zukorlić unosi nemir

Funkcioneri novopazarskih stranaka na vlasti i u opoziciji osudili su danas poziv glavnog muftije Muamera Zukorlića na "osvajanje" zgrade gradske uprave, ocenivši to pozivom na "džamahirizaciju Sandžaka", odnosno politički marketing i ništa više od toga.

Zukorlić je građanima Novog Pazara poručio da, ako žele da rade i zarade za svoj zalogaj, moraju "osvojiti" zgradu gradske uprave u tom gradu.

Muamer Zukorlić

"Nedostaje još prilika da sami halalite i dostojanstveno zaradite svoju nafaku, svoju platu i zalogaj. To vam ne može obezbediti Bošnjačko nacionalno veće niti Bosnjačka kulturna zajednica, niti Islamska zajednica... Zato morate osvojiti onu zgradu tamo, a ja vam kažem da ćete vrlo brzo imati priliku za to… Nemojte očekivati od mene da i to ja činim…", poručio je Zukorlić govoreći na centralnoj svečanosti povodom Dana bošnjačke zastave.

Generalni sekretar Sandžačke demokratske partije (SDP) Mirsad Jusufović je

Nastavlja gde je stao

 

Zukorlićevo javno pozivanje na nasilje, što je protiv Ustava Srbije, samo je jedno u seriji njegovih ''obraćanja''. Tako je je muftija jednom prilikom poručio da se vlasti Srbije uče na primeru Egipta i Tunisa.

rekao Tanjugu da muftijina izjava nije ništa novo jer su poznate njegove političke ambicije.

On je, međuitm, poručio da se vlast ne osvaja ne mitinzima već na izborima.

Jusufović očekuje da će građani na predstojećim izborima imati dovoljno razuma i sposobnosti i da ne dozvole uvođenje nestabilnosti koje se dogodilo nakon neformiranja Naconalnog saveta Bošnjaka.

"Najgore što može da se desi nakon izbora je da se u grad uvede u nestabilnost kao što je to učinjeno neformiranjem Nacionalnog saveta.., a znamo taj savet nije formiran zbog Zukorlićev nespremnosti da sarađuje sa drugim izbornim listama", rekao je Jusufović.

On je naveo i da Zukorlić mora da svhati da on i njegove institucije nisu sami na sceni i da retorika poput "osvojiti, zauzeti"ne doprinosem boljem životu građana i smirivanju tenzija.

Ko o čemu...

 

Iako govori da narod u Raškoj živi teško, Zukorlići nije problem da izdvoji 80.000 dinara za, u najmanju ruku, zanimljive registarske tablice na njegovom ''bmv-u'', na kojima piše ''Mufty''. Zukorlić se, takođe, na godišnjici obeležavanja zločia u Srebrenici pojavio sa ''skromnom'' kolonom belih džipova, na kojima je pisalo ''muftija''.

"SDP je na čelu vladajuće koalicije u Novom Pazaru. Mi smatramo da nijedna vlast nije više učinila na poboljšanju života i standarda građana nego što smo mi to učinili, a na građanima je da razmisle i da odvoje realnu situaciju od nerealnih priča i zamajavana", kazao je on.

Narodni poslanik i funkcioner Bošnjačke liste za evropski Sandžak Esad Džudžević je Tanjugu rekao da poziv na "osvajanje" gradske uprave, obzirom da dolazi od verskog vođe znači "džamahirizaciju Sandžaka" i stvaranje teokratskog društva, što je nedopustivo.

"Bošnjačka lista je protiv klerikalizacije sandžačkih Bošnjaka", naveo je Džudžević.

Lider Stranke za Sandžak, koja participira u lokalnoj vlasti, Fevzija Murić je Zukorlićev poziv za "osvajanje" zgrade gradske uprave poistovetio sa zahtevom lidera naprednjaka Tome Nikolića za održavanje vanrednih parlamentarnih izbora u godini izbora. Zato je to muftijin politički marketing i ništa više od toga, rekao je Murić.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 12.05.2011. 16:45
Muuuuuuuuuuuuuuuuftooooooooooooooooooooooooo! muuuuuuuuuuuuuuuuuftoooooooooooooooooo ! muuuuuuuuuuuuuuuuuuftooooooooooooooooooooo! Muftice,muftice,koliko vidim,ima pametnih muslimana,skinuće te neki Srbin islamske veroispovesti.
Četvrtak 12.05.2011. 17:46
turccccccine,pocupa ce ti neko bradu,ili ce te briciti tupom kamom
Četvrtak 12.05.2011. 23:55
Ej, Milomire, Milomire... Nadam se da te druga naša braća po krvi, Srbi-muslimani, neće slušati i da neće biti tako naivni. Kao da ti je Toma Nikolić savetnik...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online