Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Petak 13.05.2011.
18:30
Fonet A

"Stefanović tražio da vidi Kurtija, umesto Srbe"

"Šef pregovaračkog tima Beograda Borislav Stefanović pokazao je prilično nepoznavanje kosovske političke scene i ko je ko na njoj", izjavio je zamenik premijera Kosova i Metohije Slobodan Petrović.

Stefanović hteo da vidi Kurtija, e pa htelo je i "Samoopredaljenje njega": Jučerašnji neredi u Prištini
 

"On je prilikom jučerašpnje posete Prištini hteo da vidi lidera Samoopredeljenja Albina Kurtija, ali ne i legitimne predstavnike Srba u Vladi Kosova" rekao je Petrović.

Prema njegovim rečima, poseta Stefanovića je "još jednom pokazala da Beograd ne zanimaju interesi Srba koji žive južno od Ibra".

"Stefanoviću se želja ispunila, jer su i pristalice Samoopredeljenja želele da vide njega", rekao je Petrović i dodao da predstavnici Srba u kosmetskim institucijama, koje nije želeo da vidi, takođe nisu hteli da vide njega.

On je rekao da Stefanović nije hteo da čuje šta o pregovorima misle predstavnici Srba sa Kosova i Metohije, koji veruju da ta poseta nije donela ništa značajno.

Petrović, koji je i ministar za lokalnu upravu i predsednik Samostalne liberalne stranke (SLS), rekao je da se Stefanović na ručku u kafani video sa ljudima iz svoje stranke, što ne zaslužuje ni komentar.

"Mi ćemo svakako nastaviti da se borimo za rešavanje svakodnevnih problema i interesa Srba sa Kosova, a možda Beograd jednom shvati s kim treba da razgovara ako stvarno želi da brine o Srbima na Kosovu", rekao je Petrović.

On je dodao da je malo nelogično da se zaobilaze legitimni predstavnici kojima su Srbi dali svoje glasove, samo zato što su iz druge stranke. "Da li to Srefanović vodi stranačku politiku, ili se brine o interesima svih Srba koji žive na Kosovu", zapitao se Petrović.

POVEZANE VESTI

Petak 13.05.2011. 18:52
Kako bre nije jasno tom Petroviću da je samo dekor na pozornici.Jel on nije čuo da Riza Haljimi predlaže reciprocitet za Preševsku dolinu i sever Kosmeta. Zna se da Aljbin Kurti i njegova stranka zagovaraju granice "Prirodne Albanije" po mapi Prizrenske Lige od pre 120 godina, a to je Kosovo do Vranja i južno ćošak od Makedonije. Sada kada je već u službi okupatora, neka sedne lepo i neka gleda.
Petak 13.05.2011. 18:39
ma trebali su ga sacekati nasi ovamo posle pa da ga priupitaju gde se zaputio i istog da vrate nazad ....bitno da je on uzeo dnevnicu i to debelu usta ne sumnjam
Petak 13.05.2011. 19:59
Da se ne zavaravamo, gospodine Stefanovicu to sto vam je Taci&Co platila par stotina glasaca da bi obezbijedila sebi dekor u zamajavanju neiformisanih i nezainteresovanih zapadnih medija NIKAKO vam ne daje nikakav legitimitet ni za sta...Smanjite malo dozivljaj....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online