Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 15.05.2011.
04:17 >> 16:28h
Politika A

Poseta zbog Srba, a ne marketing

Šef pregovaračkog tima Srbije Borislav Stefanović izjavio je da srpska vlada u pregovorima s Prištinom želi da reši položaj Srba na Kosovu i Metohiji i da njegova poseta južnoj srpskoj pokrajini nije bila marketinški potez.

"Za nas ovi pregovori treba da reše položaj Srba na Kosovu i Metohiji. Prištinska strana nema drugih ideja i boji se svakog predloga. Očigledno je da njihova takozvana nezavisnost ne funkcioniše i pored podrške najjačih svetskih centara", rekao je Stefanović u intervjuu za dnevni list "Politika".

Borislav Stefanović: Pregovorima poboljšati položaj Srba
 

Stefanović smatra da njegova poseta Prištini pokazuje da Srbija ne podleže provokacijama i da nema mesta gde nije spremna da ode i razgovara ako će to ostvariti njen interes.

Upitan da prokomentariše stav opozicije u Skupštini Kosova da je njegova poseta bila marketinški potez i da je gubitnik Vlada Kosova, on je odgovorio odrično.

"Nije marketinški potez, a gubitnici su svi oni koji misle da mogu da se bore protiv gravitacije. Gube svi ekstremisti i ljudi uskih pogleda. Gube oni koji misle da će kamenje rešiti bilo šta,", rekao je Stefanović i dodao da je srpska strana posle posete Prištini dobila podršku sa svih strana.

DSS: Vlada pregovorima u Prištini priznala Kosovo

 

Potpredsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Slobodan Samardžić izjavio je danas da vlada ne bi trebalo da i dalje ubeđuje građane kako nije priznala nezavisno Kosovo jer je razgovorima srpske i prištinske delegacije to i definitivno učinjeno.

 

"Glavni predstavnik Srbije u tim razgovorima posetio je Prištinu u zvaničnom svojstvu predstavnika države Srbije u državi Kosovo i to konačno potvrdio sedeći za stolom pod zastavom albanskog Kosova i pod zastavom Srbije", kazao je Samardžić.

 

On je odlazak srpske delegacije u Prištinu na nastavak dijaloga započetog 8. marta ove godine u Briselu ocenio kao "još jedan čin u priznavanju Kosova kao nezavisne države".

 

"Kao što je američki učesnik u tim razgovorima Tomas Kantrimen rekao, to su razgovori predstavnika dve države. Naši su se predstavnici upirali da dokažu da to nije tako i da je reč samo o tehničkim pitanjima", kazao je Samardžić za beogradske agencije.

 

On je ocenio da se taj proces nalazi na "stranputici bez povratka" i da se njom krenulo od usvajanja rezolucije Generalne skupštine UN o početku razgovora Beograda i Prištine o životnim pitanjima građana Kosova.

POVEZANE VESTI

Nedelja 15.05.2011. 08:09
ovaj se gadno ushmrkao....price za malu decu
Nedelja 15.05.2011. 06:34
Koliko vidim iz tvog izlaganja da si se već nasekirao što njihova nezavisnost nije funkcionalna i pored podrške majjačih svetskih centara, pa im pomažeš da što pre ta njihova nezavisnost profunkcioniše.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online