Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Nedelja 15.05.2011.
14:20
Vestionline A

''Plaćamo ceh zbog grešaka iz prošlosti''

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić upozorio je danas da bi negativan izveštaj glavnog haškog tužioca Serža Bramerca mogao da umanji šanse Srbije za dobijanje datuma početka pregovora sa Evropskom unijom.

"(Bramerc) Sigurno može da oteža čitav proces, jer će pojedine zemlje s posebnom pažnjom pratiti njegov izveštaj. Verujemo da postoje realne šanse za dobijanje kandidature do kraja godine, dok se u slučaju negativnog izveštaja umanjuju šanse za dobijanje datuma početka pregovora sa EU", kazao je Ljajić u intervjuu za današnji ''Pres''.

Negativan izveštaj Bramerca može da uspori Srbiju: Rasim Ljajić
 

Ljajić je ukazao na to da je došlo vreme kada će se u saradnji sa sudom u Hagu meriti samo rezultat a ne i napori koje Srbija čini da bi uhapsila preostale haške optuženike Ratka Mladića i Gorana Hadžića.

"Potrage se sprovode intenzivno i profesionalno, ali, nazalost, došli smo u fazu kada se više neće meriti ti naši napori da budu uhapšeni, već samo krajnji rezultat kog još nema. To će obeležiti Bramercov izvestaj SB UN, a svi drugi uspesi koje imamo u saradnji sa Tribunalom će pasti u drugi plan", kazao je Ljajić.

Predsednik nacionalnog saveta za saradnju sa Tribunalom u Hagu naveo je da akcioni tim za pronalaženje haških optuženika definitvno zna da je Mladić živ.

Ljajić je naveo da ne bi bilo dobro da se sada traži krivac za to što Ratko Mladić još nije uhapšen jer, između ostalog, međunarodnu zajednicu samo zanima rezultat.

"Propuštene su šanse u prošlosti, ali traženje krivca bilo bi trazenje alibija zašto nije uhapšen. Međunarodnu zajednicu i Tribunal ne zanima ko je kriv, nego samo da se završi haška prica. A na nama je da platimo ceh tih grešaka".

Ljajić je rekao da ne može da govori o operativnim detaljima, gde nadležni traže Mladića, jer bi to ugrozilo potragu. Ljajić je dodao da to što je na kraju pronađen vođa Alkaide Osama bin Laden ukazuje da koliko god se neko uspešno skrivao, ne može zauvek da bude neotkriven.

POVEZANE VESTI

Nedelja 15.05.2011. 14:28
evo ga pa sad i on. cuveni HOCU-NECU...
Nedelja 15.05.2011. 14:30
Ispiranje mozgova se nastavlja.Ulazak Srbije u EU ne zavisi od haskih optuzenika,jasno je pticama na grani.
Nedelja 15.05.2011. 14:55
ЕУ и остали имају много планова око уништења Србије (распарчавање, сиромашење, разједињавање итд. итд.) тако да никада нису ни планирали да нам понуде придруживање. То ови наши "стручњаци" одлично знају и по директиви са стране нам продају маглу. Убирају поене од избезумљеног народа а ми пропадамо, пропадамо, пропадамо...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online