Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 23.05.2011.
12:43
Beta A

Mladići: Policija nezakonito uzela novac

Porodica haškog optuženika Ratka Mladića smatra da je policija nezakonito zaplenila 14.540 evra prilikom pretresa njegove kuće i traži da joj država vrati taj novac, izjavio je advokat porodice Mladić Miloš Šaljić.

"Policija je nezakonito oduzela novac jer je postupala mimo naredbe istražnog sudije kojom su decidirano navedeni zadaci policije - pronalaženje tragova, lekova i medicinske dokumentacije koji bi mogli da ukažu na boravak i pružanje pomoći Mladiću od strane vlasnika stana ili lica koja u njemu borave", rekao je Šaljić na pripremnom ročištu pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu.

Porodica najtraženijeg haškog begunca tvrdi da im je policija nezakonito oduzela novac - Bosiljka Mladić

Supruga Ratka Mladića, Bosiljka Mladić, i njegov sin Darko Mladić podneli su tužbu protiv države Srbije kojom u parničnom postupku traže da im bude vraćeno 14.540 evra.

Oni smatraju da novac nije mogao da bude oduzet, jer protiv njih nije pokrenut nikakav postupak i da je država trebalo da dokaže da su pare namenjene za finansiranje Mladićevog skrivanja.

Država je u odgovoru na tužbu osporila pravo Mladićima da podnesu tužbu jer novac nije njihovo vlasništvo, dok je Šaljić sudu priložio potvrde u kojima se, kako je rekao, navodi da je novac oduzet od Bosiljke Mladić i Darka Mladića, što jasno govori o tome ko je vlasnik novca.

Predstavnik Javnog pravobranilaštva nije došao na današnje pripremno ročište.

Sud je pravobranilaštvu ostavio rok od mesec dana da se izjasni o dokazima koje je Šaljić podneo u ime porodice Mladić, a sledeće ročište zakazano je za 7. septembar, kada bi predstavnik države, odnosno pravobranilaštvo trebalo da iznese stav.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 23.05.2011. 15:37
Država zna da novac nije njihovo vlasništvo ? To samo može da znači da je Mladić javio državi da su pare njegove a ne njihove. Ali sada treba uzeti otiske sa novčanica, pa ako nema Ratkovih, onda su pare ipak Bosine i Darkove. Osim ako on pored toga što se kreće u vunenim čarapama, nosi i vunene rukavice pa ne ostaju njegovi otisci. Neka kažu ljudima "će gi vrnem čim ga obrnem" pa u biznis sa tim parama. Šareni već postaju odvratni šta rade.
Ponedeljak 23.05.2011. 22:22
Drzava(izdajnicki rezim poltrona tadica) je porodici naseg heroja Djenerala Mladica oduzela 14.540 evra jer kako oni kazu novac nije njihovo vlasnistvo! Oduzeli oni(tadicevci) njima(porodici Mladic) i novac nije njihov?! Proklet bio tadicu!!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online