Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Petak 27.05.2011.
13:24
Jutarnji list A

Mladića odao prsten?

"Jutarnji list", koji je prvi objavio vest da je uhapšen Ratko Mladić, danas piše da je Mladića identifikovao doušnik policije na osnovu njegovog prstena.

Mladića odao prsten pečatnjak s tamnim poludragim kamenom, od kojeg se nije odvajao ni za vreme rata


 

List piše da je je BIA još pre nekoliko meseci utvrdila da bi se najtraženiji haški begunac mogao nalaziti u okolini Zrenjanina gde žive i njegovi rođaci i o tome je obavestila predsednika Borisa Tadića i Specijalno tužilaštvo za ratne zločine Srbije.


Prema tvrdnjama lista, tu je informaciju Tadić je preneo glavnom haškom tužiocu Seržu Bramercu, koji ipak nije bio zadovoljan, već je insistirao na preciznom lociranju i hapšenju Mladića.

Situacija se, piše dalje "Jutarnji", potpuno preokrenula nakon što je policiji stigla dojava o Miloradu Komadiću, kao osobi koja bi mogla biti begunac Ratko Mladić.

Hrvatski list piše da je akcija hapšenja, koju su sproveli specijalci, bila brza, a Mladić, koji je u kući, navodno, bio sam s rođakom, nije pružao otpor.

Ratko Mladić u Lazarevu je uočen, gotovo slučajno, nekoliko dana pre samog hapšenja. Odao ga je prsten pečatnjak s tamnim poludragim kamenom, od kojeg se nije odvajao ni za vreme rata.

Prsten je prepoznao policijski doušnik i potom izvestio srpski MUP o lokaciji u Lazarevu, na kojoj se begunac skrivao pod lažnim imenom Milorad Komadić.

Ratko Mladić doslovce je uhvaćen na spavanju, a budući da nije imao telohranitelje niti je iko u kući bio naoružan, specijalci nisu naišli ni na kakav otpor, piše “Jutarnji list“.

POVEZANE VESTI

Petak 27.05.2011. 13:33
Dragi zemljaci, iako smo svi ožalošćeni i razočarani zbog ovog izdajskog čina naše nesretne i prodane vlasti, nezaboravimo da pomenemo našeg generala u svojim molitvama, i ne zaboravimo da upalimo sveću za njegovo zdravlje...da bi lakše podneo podsmeh i lukavštine obezboženih zločinaca koje mu spremaju u haškom sudilištu!
Petak 27.05.2011. 13:33
Dali jedan prsten, na zivom covjeku, moze da bude dovoljan dokaz za njegovu identifikaciju??? Ako pogledamo slike "Mladic iz '90tih, i Mladica danas", mozemo da vidimo da su oci ovog covjeka razlicite totalno!!! Ima slicnosti mozda u obrvama, ili u dijeli usta, pa mozda i boji ociju, ali da se covjeku oblik ociju promijeni za 10-15 godina, to je veci jedan neobican fenomen!!! Neko ko je u mladjim danima imao relativno sitne oci, odjednom ima krupne i velike!!! Ili su slijepi ovi kkoji su hapsili, ili svi mi zajedno treba da vjerujemo u ovaj pokusaj obmane?!
Petak 27.05.2011. 15:04
Sta? Krivica izdaje je na prstenu? Nije njega odao prsten, nije!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online