Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Petak 27.05.2011.
18:44 >> 19:52h
Blic A

Stanković nije pregledao Mladića prilikom posete

Ministar zdravlja Zoran Stanković posetio je danas Ratka Mladića u pritvorskoj jedinici Specijalnog suda, ali ga tom prilikom nije pregledao, saopšteno je iz kabineta ministra.

Zoran Stanković
 

Mladića je pregledao tim lekara Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, koji je, kako je navedeno u saopštenju, prema saznanjima Ministarstva zdravlja, potvrdio da je njegovo stanje stabilno.

Stanković je posetio Mladića na poziv istražnog sudije Specijalnog suda, a sa njim je proveo u razgovoru sat vremena, navodi se u saopštenju.


Stanković je u javnosti poznat po ranijem prijateljstvu sa Mladićem, zbog čega je i njegovo imenovanje za ministra u martu ove godine naišlo na kritike, pre svega zapadnih zemalja.


U intervjuu koji je dao po preuzimanju ministraske funkcije, Stanković je izjavio da je Zakonom o saradnji sa haškim tribunalom iz aprila 2002. godine "druženje" sa haškim beguncima zabranjeno.


"Prijateljstvo sa Ratkom Mladićem i kasnija druženja, o kojima sam ja govorio, je nešto što ne bih poželeo nikome. Obdukovao sam mu kćerku i taj odnos, koji se stvorio među nama, kao i odnos koji imam sa porodicoma čiju sam decu, majke, očeve, najbliže... obdukovao, poštovao sam i poštujem do danas, a neko pokušava da naruši i da mu da političku konotaciju.

Ja sam jedan od retkih, ako ne i jedini, koji je govorio o druženju sa Ratkom Mladićem u vreme kada su neki, koji se nisu odvajali od njega, kasnije o njemu govorili najgore. Prema tome, sa Ratkom Mladićem sam imao odnos koji se ticao odnosa čoveka koji je obdukovao njegovu ćerku i njegove stalne znatiželje da govorim o detaljima obdukcije. I ništa više", izjavio je u martu ministar Stanković.

POVEZANE VESTI

Petak 27.05.2011. 18:58
Cim ga je general trazio znaci da ima povjerenje u njega.Samo ne znam sta mu bi da prihvati mjesto ministra poslije onog lopova Tomice-torbice,njegovog ortaka po mitu dr.Kona(moze i bez tacke izmedu dr i Kona).
Petak 27.05.2011. 19:03
Kasno je Mladić shvatio da ne sme da veruje onima čiji je šef jeo sa Srbima vola na Palama. Onda nije bilo Evropa nema alternativu, samo da se dokopaju vlasti bilo je - sve za srpstvo, srpstvo ni za šta. Sada mu ostaju samo profesionalna vojna lica koja još imaju ljudskoga morala i lekarsku etiku.
Petak 27.05.2011. 21:27
hvala bogu pa ga nije on pregledao, pošto koga on pregleda više nema nikakvih problema posle toga, čovek je patolog pobogu
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online