Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 06.06.2011.
13:07
Đ. Barović - Vesti A

Moguća tužba protiv advokata Aleksića

Porodica generala Ratka Mladića i njihov advokat Miloš Šaljić počeli su juče seriju sastanaka sa najuglednijim beogradskim advokatima kako bi odabrali njegovog stalnog branica pred Haškim tribunalom, saznaju Vesti.

 
Imena potencijalnih kandidata za sada se drže u tajnosti, ali prema rečima Miloša Šaljića, to neće biti ni Goran Petronijević, šef Pravnog tima Radovana Karadžića, ni Borivoje Borović, advokat koji je za sada jedini pobedio Tribubal jer je oslobodio krivice kapetana Miroslava Radića.

Isplaćene "zamrznute" penzije

 

Pet miliona dinara (oko 50.000 evra) na ime neisplaćenih penzija generala Mladića od 2005. godine, uplaćeno je na račun porodice. Mladiću je zaustavljena isplata penzije u nameri Akcionog tima da spreči finasiranje skrivanja, a samo dan pre nego što je izručen Hagu, Mladić je ovlastio svog sina Darka da nadalje može da raspolaže tim novcem.
Darko će već za koji dan da podigne i "junsku penziju" koja iznosi oko 800 evra.

- Porodica će imati više odvojenih sastanaka sa vrhunskim advokatima iz Srbije, a jedio što je sigurno je da Aleksandar Aleksić, advokat po službenoj dužnosti Ratka Mladića će to biti još jako kratak period. Zapravo, razmišljam da ga tužim Advokatskoj komori jer je nedopustivo da se u sudnici ponaša suprotno od interesa svog klijenta - kaže Šaljić.


On nije želeo da otkrije više detalja o tome kako će buduća odbrana generala Mladića funkcionisati, ali je priznao da će umnogome ličiti na odbrane Slobodana Miloševića, Radovana Karadžića ili Vojislava Šešelja.


- Na jednom mestu će se naći tim stručnjaka koji će iz Srbije i Republike Srpske logistički pomagati u svakom smislu. Mogu jedino da otkrijem da će Smilja Avramov biti jedan od članova tog tima - kaže Šaljić i dodaje da će on koordinirati odbranom iz Beograda.


- Uskoro bih trebalo da odem u Hag kod Mladića i sa njim dogovorim dalju strategiju. To je sve što mogu da kažem u ovom trenutku - objašnjava Šaljić.

Publicista iz Beograda, Ljiljana Bulatović kaže da ni jednog trenutka nije postavljeno pitanje da li bi i general Mladić mogao da se sam zastupa pred Tribunalom.


- To neće biti proces kao što se vodi protiv Karadžića ili Šešelja gde oni sami sebe zastupaju. General Mladić je previše teškog zdravstvenog stanja da bi to bilo izvodljivo - kaže Bulatovićeva.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 06.06.2011. 13:15
Pitanje da li postoji fond od porodice Mladic,da se pomogne oko finansiranja advokata za odbranu Generala?
Ponedeljak 06.06.2011. 14:55
Жути адвокат. Неспособан и глупав!
Ponedeljak 06.06.2011. 14:52
Ono sto je ovaj Aleksic " demonstrirao " na generalovom prvom pojavljivanju, u najmanju ruku je neprofesionalizam ! I naravno da porodica i treba da pokrene to pitanje, iz prostog razloga sto se, generalu vec unapred pakuje presuda a da nismo culi ni optuznicu a ni pustili generala da kaze svoje. Sve u svemu, Hag je dokazao i pokazao da je parodija poltronstva, namestaljki, neprofesionalizma,pristrasnosti,predrasuda...Opet ponavljam, u citavoj tom Haskom cirkusu, jedino onaj Seseljev sudija cini mi se ne podleze pritiscima. On uglavnom izadje Seselju u susret iako Tuzilastvo zeli da ga ucutka. Opet kazem, mozda nisam u pravu ali mi se taj cicica cini fin !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online