Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
48
Sreda 08.06.2011.
13:54
Beta A

DSS: Miting protiv NATO-a u Beogradu

Demokratska stranka Srbije najavila je da će u nedelju, 12. juna, u Beograda organizovani protesni skup zbog održavanja takozvane "NATO konferencije" u Srbiji. Miting će početi u 16 sati na platou ispred Filozofskog fakulteta.

Poziva građane protiv NATO-a: Miloš Jovanović (DSS)

"DSS je u više navrata osudila održavanje tog skupa čiji je cilj približavanje Srbije NATO i više puta smo pozvali vlast da ga otkaže. Održavanje te konferencije je veliko poniženje za Srbiju i zato pozivamo ljude da iskažu svoje nezadovoljstvo", rekao je potpredsednik DSS-a Miloš Jovanović.

Jovanović smatra da organizovanjem NATO konferencije, početkom iduće nedelje, "vlast nastavlja da radi na učlanjenju Srbije u NATO, a da su nosioci svih tih aktivnosti ministar odbrane Dragan Šutanovac, predsednik Srbije Boris Tadić i Vlada Srbije".

On je naveo da niko u Srbiji ne može da zaboravi šta je NATO ovde radio od 1994. do 1999. godine i da je zato poniženje biti domaćin toj organizaciji.

"Problem su i teme skupa. Najavljena je rasprava o strateškim transformacijama NATO, što znači da se razrađuje dokument usvojen u Lisabonu na jesen prošle godine u kom se NATO hvali da je učestvovao u izgradnji kosovskih bezbednosnih snaga i između ostalog podržava teritorijalni integritet Moldavije ili Gruzije, ali ne i Srbije", kazao je Jovanović.

On je izrazio očekivanje i da će se građani pridružiti osudi organizovanja te konferencije kao i protresnim akcijama DSS-a.

Strategijsku vojnu konferenciju za partnere, od 13. do 15. juna organizuje Saveznička komanda za transformaciju (Allied Command Transformation) iz Norfolka u SAD. DSS smatra da srpska vlast čini sve da sakrije kako se iza toga zapravo krije NATO.  

Uz države članice NATO, na skupu će biti i predstavnici država koje su u programu "Partnerstvo za mir", Mediteranskom dijalogu i Istanbulskoj inicijativi kao i predstavcnici Rusije, Brazila, Australije, Indije, Japana, Novog Zelanda, Pakistana i drugih.

Ova konferencija održava se jednom godišnje sa ciljem da načelnici generalštabova zemalja članica NATO i partnerskih država razmene iskustva, rečeno je u saopštenju Ministarstva odbrane.

POVEZANE VESTI

Sreda 08.06.2011. 13:56
Zasto nisu demonstracije zakazane na dan sastancenja onih zlotvora?
Sreda 08.06.2011. 13:57
Hvala Bogu da se i DSS,bar za nesto oglasio sto je u korist Srbije i SRPSKE DECE! SRPSKE MAJKE ZBOG NASE DECE,GLASAJTE PROTIV ULASKA U NATO! Oni su nasu decu ubijali,bombama sa osiromasenim uranijumom! NATO=ZLOCINCI=UBICE!!!!!!!
Sreda 08.06.2011. 14:00
Sutanovca treba poslati vojnom sudu da mu sudi jer jedino njega nije uspeo da usere.Pogledaj te nam vojsku,cuvena srpska vojska koja je pobedjivala najvece armije sveta nema ni 40 000 vojnika?Danas je tuga proci pored jedne od mnogobrojnih kasarni u Srbiji koje su prazne.To je primer ovde kod nas u Nisu koji je cak i centar KoV-a?Centar kopnene Vojske Srbije je smesten u jednoj kasarni?TO JE SRAMOTA!Sutanovca,manekena(Borisa ReTardica) i druge treba poslati u rudnik da rade 16 sati za pola kile hleba!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online