Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Četvrtak 09.06.2011.
16:08
Beta A

Šutanovac: Ostajemo vojno neutralni

Ministar odbrane Dragan Šutanovac odbacio je danas optužbe da održavanje Strategijske vojne konferencije NATO i partnerskih zemalja u Beogradu predstavlja odustajanje Srbije od proklamovane vojne neutralnosti.

Ministar odbrane Dragan Šutanovac

Šutanovac je novinarima rekao da je prošli put takva konferencija organizovana u Finskoj, ali da ta zemlja nije postala članica NATO.

"To mišljenje i priželjkivanje teme koja bi se onda komentarisala u javnosti od onih kojih ne mogu da sami pokrenu neku pozitivnu temu naprosto ne stoji", rekao je on i dodao da mu je drago što se konferencija održava u svetlu prve zajedničke vojne vežbe zemalja NATO i Rusije.

DSS organizuje miting

 

Demokratska stranka Srbije juče je najavila daće za nedelju organizovati miting protiv održavanja "NATO sastanka" u Beogradu. DSS je ocenila da je održavanje ovoe konferencije poniženje Srbije i dokaz da se zemlja približava NATO-u.  

Ministar je dodao da svaki događaj u Srbiji ima i svoje kritičare i da pojedine stranke nemaju svoju politiku već žele da izvrgnu ruglu ono što se radi a što je dobro. On je rekao da će na konferenciju učestvovati načelnici generalštabova oko 60 vojski, od kojih je 28 u NATO, dok ostale zemlje to nisu.

"To govori da se Beograd vraća na svetsku mapu sa svojim kapacitetima i da ima i mogućnost da takvu konferenciju organizuje i da ima poštovanje i respekt zemalja koje će doći ovde", rekao je on i podsetio da je to verovatno najveći vojni skup u istoriji Srbije.

Šutanovac je podsetio da će u septembru u Beogradu biti održan i skup nesvrstanih zemalja, što ukazuje da Srbija postaje interesantna za organizovanje takvih događaja.

On je ocenio da će mere bezbednosti koje budu primenjene na tom skupu biti takve da građani Beograda neće ni osetiti da je konferencija u toku i da neće biti ugrožavanja funkcionisanja saobraćaja.

Strategijska vojna konferencija za partnere, na kojoj će učestvovati predstavnici zemalja NATO-a, Partnerstva za mir, Mediteranskog dijaloga i Istanbulske inicijative za saradnju, biće održana u Beogradu od 13. do 15. juna. 

POVEZANE VESTI

Četvrtak 09.06.2011. 16:43
Kako te nije sramota,pa kakav si ti covek?otac?brat?Kako mozete da ugostite one koji su nam decu ubijali,koji su sejali smrt u Srbiji,i danas dan umiru nam deca od posledica NATO BOMBARDOVANJA!U najtezim mukama umiru ta deca,sram vas bilo a vi umesto da pomognete tim porodicama vi docekujete njihove ubice!Nezaboravite da i vi imate decu,neka vam Bog sudi,neljudi jedni!
Četvrtak 09.06.2011. 16:29
Ovi su skroz prolupali.. više ne znaju ni kako da lažu, džaba im i kontrola medija.. Čuj pojedini stranke nemaju svoju politiku!!! Haha, pa i njima bi isto politiku vodile strane ambasade ko i vama.... Jadan li smo narod s vama..
Četvrtak 09.06.2011. 17:13
Od kada je Dačić u koaliciji sa žutima, Bidži je strogo zaprećeno da spominje da je Šutanovac radio na rampi na parkingu JUL-a. Tamo je ispekao zanat za mere obezbeđenja skupova viđenijih ličnosti. Sopstvenoj deci ćemo jednoga dana bit smešni i biće nas sramota.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online