Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Nedelja 12.06.2011.
04:13
Blic A

Niti nas zovu, niti hoćemo u NATO

NATO neće uputiti poziv Srbiji za učlanjenje u Alijansu na predstojećoj konferenciji o strategijskom partnerstvu niti će to Srbija zahtevati, kaže za “Blic“ državna sekretarka Ministarstva odbrane Tanja Miščević.

Tanja Miščević kaže i da tokom skupa u Beogradu neće biti potpisan niti jedan strateški dokument koji bi označio da Srbija napušta poziciju vojne neutralnosti.

Tanja Miščević

Ona objašnjava i da se u Beogradu ne održava Samit NATO-a jer se takvi skupovi nikada ne održavaju van zemlja članica Alijanse.

“Skup koji se održava u Beogradu naziva se Strategijska vojna konferencija partnerstva i iz samog naziva može se zaključiti da je to mnogo više rasprava o strategijskom povezivanju NATO-a i partnerskih organizacija i država u definisanju načina borbe za međunarodni mir i bezbednost“, kaže Miščevićeva.


Državna sekretarka Ministarstva odbrane kaže i da je strategijska konferencija samo rasprava o temama globalne bezbednosti i da neće biti nikakvih završnih deklaracija niti bilo kakvih sporazuma.


“To je mesto gde se najznačajnije ličnosti zadužene za vojske 69 država, a imamo 55 potvrda učesnika o dolasku, načelnici generalštaba, njihovi zamenici, komandanti armija sesti na jednom mestu i raspravljati o velikim izmenama, turbulencijama, kao što je doneo arapski ustanak. To je razmena mišljenja“, navodi Miščevićeva.

POVEZANE VESTI

Nedelja 12.06.2011. 14:20
NATO nije Hristova vojska iako je uglavnom,skoro vecinski sastavljena od Hriscanskih zemalja,NATO je vojna alijansa bogate zapadno-evropsko-americke elite i njihovih interesa,JBM i da umalo da zaboravim ,svi vi predstavnici i podrzavaoci smrdljivog NATO pakta,mozete samo da prihvatite da mi po'usite ku'rac jeb'm vam majku svima,pocevsi od vrha domacih izdajnika i stranih placenika,pa nadalje!
Nedelja 12.06.2011. 08:34
Ovi uporno računaju na onih 1,5 miliona nepismenih u Srbiji. Ali čak i ti nepismeni su od rođaka i prijatelja čuli da se u Beogradu održava "NATO strategic conference" sa temom "After Lisabon- implementation of transformation". To što je konferencija otvorenog tipa na koju su pozvali zemlje iz Partnerstva za mir je druga stvar. Činjenica je da je konferencija NATO i da će je otvoriti komandant NATO iz Norfolka, Virdžinija i načelnik GŠ VS kao pomoćni radnik. Naše mafijaše ne zovu ni u EU nego su nas svojim autoputem zaobišli, niti nas zovu u NATO jer bi im narod udario sa leđa čim bi Ruse napali.
Nedelja 12.06.2011. 07:03
da da na papiru niste zvanicno u NATO ali im sve cinite kao da jeste msm na BoTu i pozutele.....sto bi im trebala dodatna maltretiranja kada im i ovako zavrsavate sve poslove....oni su nas 99 opustosili ali si nas ti BoTa dokrajcio.....sramu i izrode
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online