Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Sreda 15.06.2011.
17:08
Vestionline A

NATO čestitao Srbiji na konferenciji

Ministar odbrane Dragan Šutanovac i predsedavajući Vojnog komiteta NATO admiral Đanpaulo di Paolo saglasili su se da je saradnja Srbije i NATO veoma važna, posebno u uslovima globalnih bezbednosnih izazova. Paola je čestitao Šutanovcu, Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije na odlično organizovanoj Strategijskoj vojnoj konferenciji.

Načelnik generalštaba i ministar odbrane na jedom od sastanaka
 

Ocenio je da pored dobre organizacije, mora biti naglašen broj učesnika kao i njihov nivo, "jer na prethodno održane četiri ovakve konferencije nije bilo toliko predstavnika država partnera, a posebno ne načelnika generalštabova".

Paolo je naveo da ta činjenica pokazuje veliki ugled koji Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije dobijaju kao partner, "ali i podrška i podstrek reformama u Srbiji".

Šutanovac je upoznao sagovornika sa procesom reformi u sistemu odbrane i naglasio značaj našeg učešća u programu Partnerstvu za mir, kao podrške i pomoći ovim reformama.

Paolo je prethodno razgovarao s načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Milojem Miletićem, koji je izjavio da je Srbija otvorena za saradnju sa NATO koji u potpunosti uvažava vojnu neutralnost Srbije.

"Saglasili smo se, a to je juče rekao i vrhovni komandant Svezničke komande za trasformaciju general Stefan Abrijel, da NATO u potpunosti uvažava našu poziciju vojne neutralnosti", rekao je Miletić posle sastanka Paolom.

Paola je izjavio da Alijansa smatra Srbiju, koja je vojno neutralna država, veoma značajnim partnerom i da se raduje intenziviranju saradnje.

POVEZANE VESTI

Sreda 15.06.2011. 17:43
A sada brzo na rasformiranje srpskih paralelenih organa na Kosmetu dok se ne sazna da od NATO nema više ništa. Odlazeći američki državni sekretar za odbranu Robert Gejts je lepo rekao da je misija NATO završena pre 20 godina prestankom hladnog rata. Cena koju sada plaća USA za NATO je 5000 ( pet) hiljada dolara po glavi stanovnika godišnje i to dalje nema ekonomskog smisla. Ovi naši mudraci obukli odelo za veselje, a radi se o sahrani EU i NATO, zakasnili su, veselje je prošlo.
Sreda 15.06.2011. 18:42
A jeli i Sutanovac cestitao njima na dobro odabranim i precizno gadjanim civilnim ciljevima na prostorima cjelokupne Srbije tokom bombardovanja 1999. godine??? Sutanovicu, SRAM TE BILO!!! I TEBE I SVIH VAS IZ ORGANIZACIJE OVOG SKUPA!!!
Sreda 15.06.2011. 18:43
Super sad ce srpska vojska u somaliju i ostala krizna podrucja kao sto su sa svim ostalim napravili cista desetka
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online