Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
24
Petak 08.07.2011.
07:14
Press A

SNS ispred DS, Tadić ispred Nikolića

Ukoliko bi parlamentarni izbori bili održani ovog vikenda, SNS bi osvojio 33 odsto glasova, a DS 29 odsto, dok bi u trci za predsednika Boris Tadić osvojio više glasova od Tomislava Nikolića, pokazalo je najnovije istraživanje "Stratedžik marketinga".

Najveći politički rivali: Tomislav Nikolić i Boris Tadić
 

Osim naprednjaka i demokrata, u Skupštinu Srbije ušli bi još samo SRS (osam odsto) i DSS (šest odsto). Ispod cenzusa od pet odsto ostali bi SPS, URS i LDP, koji trenutno uživaju podršku od po četiri odsto birača, pokazuju rezultati istraživanje koje je naveo "Press".

Prema istraživanju, kada bi ove nedelje bili predsednički izbori i na njima učestvovala samo dva najjača kandidata, lideri DS i SNS Boris Tadić i Tomislav Nikolić, u drugom krugu glasanja predsednik Srbije bi ostao na toj funkciji sa podrškom 53 odsto glasača, dok bi lider naprednjaka imao 47 posto glasova.

Na izbore bi, kako se navodi, najverovatnije izašlo 67 odsto građana. Raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora podržava manje od većine, 49 odsto građana, dok se prevremenom izlasku na birališta decidirano protivi 34 odsto.

Ukoliko bi ovog vikenda bio referendum o članstvu Srbije u EU, 56 odsto građana bi glasalo "za", negativno se izjasnilo 29 odsto anketiranih, a 11 odsto ne bi izašlo na referendum.

Apsolutna većina, 64 odsto, glasalo bi protiv ulaska Srbije u NATO, dok bi članstvo u Alijansi podržalo 15 odsto ispitanika, pokazuju rezultati istraživanja "Stratedžik marketinga".

POVEZANE VESTI

Petak 08.07.2011. 08:50
Siguran sam da SNS nije prava proevropska partija ------------------------------------------ Аух, као да је бити "проевропска" партија некакав анђеоски епитет... Видимо шта нам ради Европа и како нам помера дупе, ево дванаесту годину након Милошевића, сведоци смо да нас заправо не желе у ЕУ, СНС јесу демагози али мини, поред ДС-а само то могу и бити, јер њушке из тог криминалног синдиката су кинг сајз демагози (ово је најблаже речено!) Са тим гадовима на власти, чак и ако Србија неким чудом добије шансу да уђе у ЕУ за неких 1300 година, у ту несрећну ЕУ ће ући са васцелом својом територијом, која ће се протезати од СКЦ-а до Дома Омладине и са свих својих 1240 грађана.
Petak 08.07.2011. 07:24
Ako DS ostane na vlasti jos jedan mandat,cinjenica je da nase Srbije vise nece biti! Ode Kosovo,ode Raska,ode Vojvodina,ode sve u pm... Na mala vrata guraju gej brakove u udzbenike,standard sve manji,besposlenost (sem ako nisi 'zuti),drzavni kriminal na sve strane,korupcija i jos mnogo toga.. Dakle budu li pobedili crno nam se pise!
Petak 08.07.2011. 07:27
Narucena anketa,lazni pokazatelji,pogotovo o pitanju u EU i popularnosti obelezenog,s obzirom u kakvoj situaciji je Srbija,njegov rejting je na najnizoj tacki.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online