Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Sreda 20.07.2011.
12:52
Blic A

Hadžićev sin: Osećam se grozno

U novosadskom naselju Telep, u kući koja pripada porodici i sestri Gorana Hadžića, u Ulici Aranja Janoša 9, sin i rodbina poslednjeg haškog begunca su u šoku.

Sin Gorana Hadžića, Srećko
 

Srećko Hadžić, sin Gorana Hadžića, rekao je da se oseća grozno, ali da ne želi da daje izjave dok ne dobije zvaničnu potvrdu da je njegov otac uhapšen.
 

U jednom trenutku Srećko je izašao iz kuće kako bi u obližnjoj prodavnici kupio hleb i mleko, ali je odbio razgovor s novinarima
 

U ovim trenucima, osim novinara koji pristižu u velikom broju i pripremaju se za razgovor sa rodbinom, nema nikakvih aktivnosti ispred kuće koju su već nekoliko puta pretresali služba bezbednosti i policija.
 

Na ovoj adresi Goran Hadžić, ratni predsednik Vlade Srpske autonomne oblasti Slavonija, Baranja i zapadni Srem, poslednji put je viđen 13. jula 2004. od kada mu se gubio svaki trag sve do danas.
 

Komšije porodice Hadžić kažu da su odahnuli nakon njegovog hapšenja jer im je "preko glave" dolaska policije i novinara u njihovu ulicu.

SNS: Vlast kalkulisala sa hapšenjem Hadžića

Srpska napredna stranka saopštila je da vlast hapšenje Gorana Hadžića koristi za sticanje političkih poena. SNS kaže da to potvrđuje činjenica da su mediji i srpska javnost danima znali da je on uhapšen, ali se čekao pogodan trenutak za objavljivanje.

Prema rečima naprednjaka, hapšenjem Hadžića Srbija je ispunila međunarodnu obavezu, ali je "vlast, još jednom, to pretvorila u politički teatar".

"Dokaz za to je i činjenica da su brojne dnevne novine i celokupna srspka javnost, već danima bile upoznate sa tim da je Hadžić uhapšen, a da aktuelna vlast bira samo pogodan trenutak da to objavi", navedeno je u saopštenju SNS.

Naprednjaci su od vlasti zatražili da, posle hapšenja svih Srba optuženih za ratne zločine, krene u "pravni progon" onih koji su počinili najteže zločine protiv srpskog naroda u akcijama "Oluja“ i "Bljesak“, u Sarajevu, Tuzli, Bratuncu i širom Kosova i Metohije.
 

SRS: Državom upravljaju Brisel i Vašington

Srpska radikalna stranka osudila je hapšenje poslednjeg haškog begunca, bivšeg predsednika Republike Srpske Krajine Gorana Hadžića.

SRS u saopštenju navodi da je "očigleno da je režim Borisa Tadića spreman da, po nalogu sa Zapada, isporuči svakog Srbina antisrpskom Haškom tribunalu" i smatra da je to samo još jedna u nizu potvrda "da našom državom upravljaju Brisel i Vašington".

Bivši predsednik Republike Srpske Krajine Goran Hadžić bio je u bekstvu sedam godina, a Tribunal u Hagu ga tereti za zločine protiv čovečnosti i kršenje zakona i običaja ratovanja.

DSS očekuje jači pritisak na Srbiju


Demokratska stranka Srbije ocenila je da će pritisak na Srbiju rasti i posle hapšenja poslednjeg haškog optuženika Gorana Hadžića.

"Očigledno je će se pritisci na Srbiju i srpski narod sve više pojačavati, pre svega kada je reč o postupnom priznavanju nelegalne države Kosovo od strane sadašnjeg režima", navodi se u saopštenju DSS-a.

"Sudeći na osnovu dosadašnjeg iskustva.., nema nikakve sumnje da je haški Tribunal instrument pritiska na Srbiju", ocenjuje DSS .

POVEZANE VESTI

Sreda 20.07.2011. 12:57
Ne bih primio nijednog od Tadicevih slugu da se i dalje izivljavaju na casnoj porodici,pogotovo one iz U B92 koji ce prvi potrcati na vrata.
Sreda 20.07.2011. 14:22
SRS: Državom upravljaju Brisel i Vašington Sve drugo je nevazno..... Nadam se bar da ce da se izbore da se Hadzicu sudi u Srbiji, ali tek ako i kad dodje nacionalna vlada spasa.
Sreda 20.07.2011. 13:59
Sad i on da se malo oseca grozno. Kako se osecaju majke onih vojnika ubijenih u Topcideru zbog njegovog oca? Promene!!!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online