Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
18
Petak 22.07.2011.
15:31
Beta A

Jeremić: Pritiskaju nas sve jače da priznamo Kosmet

Ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić izjavio je da se pojačavaju pritisci na Srbiju da prizna nezavisnost Kosova.

Vuk Jeremić
 

- Pritisci na zemlju da prizna nezavisnost Kosova su stalni, i pojačavaju se. Izuzetno uticajne zemlje čine baš sve što je u njihovoj moći i pritiskaju druge zemlje da priznaju Kosovo - rekao je Jeremić novinarima posle svečanosti u studentskom odmaralištu na Avali.


Jeremić je ocenio da se Srbija odupire tom pritisku, "za sada sa većim uspehom nego što je bilo ko mogao da očekuje, a pogotovu iz tih zemalja koje pritiskaju".


Upitan šta će se desiti ako se Srbiji izričito bude tražilo da prizna Kosovo kako bi mogla da uđe u Evropsku uniju, Jeremić je odgovorio da je njegov stav poznat i da ga je izneo više puta.
 

Diplome za nesvrstane

Jeremić i ministar prosvete Žarko Obradović uručili su diplome o položenom ispitu znanja iz srpskog jezika studentima iz nesvrstanih zemalja, koji u okviru projekta Vlade Srbije stiču akademsko znanje u Srbiji.

Komentarišući kosovski embargo na proizvode iz Srbije, Jeremić je izjavio da su predstavnici Srbije razgovarali "sa svima, i sa međunarodnim organizacijama, i bilateralno sa zemljama koje imaju uticaja na separatiste u Prištini".


- Odgovorićemo diplomatski, kako je predsednik Tadić rekao - odmereno, nerecipročno, i tražićemo podršku sveta za našu poziciju - rekao je Jeremić i ocenio da je taj korak Prištine kršenje odredbi sporazuma CEFTA, kao i kršenje dobre volje pokazane u dijalogu Beograda i Prištine.


- Postoje oni koji misle da je Priština to uradila sa nekim spolja, ali mi nemamo dokaze za to. Ta odluka o embargu svima šteti, a posebno građanima Kosova i Metohije, bilo da su oni Srbi ili Albanci - dodao je Jeremić.

POVEZANE VESTI

Petak 22.07.2011. 15:43
Prvo, ne kaže se Kosmet, to je skraćenica za Kosovo i Metohiju a drugo, jebem te ograničena, pa zar ti to nisi očekivao i zar nismo svi na to ukazivali a i moja baba Vukosava je to znala još davno a garant i Djelićeva tetka, samo neće da prizna.
Petak 22.07.2011. 15:50
Fino, znaci pocela je " obrada " javnog mnjenja u cilju resavanja sledeceg zadatka - priznanje nezavisnosti Kosmeta !!! Dve albanske drzave na prostoru Balkana je presedan u istoriji covecanstva ! I pored toliko opipljivih argumenata u korist Srbije a na stetu kvazi drzave Kosovo, srpska diplomatija nije u stanju da se izbori i jasno kaze NE svim pritiscima. Imate hronologiju dogadjaja pa sa njom pred medjunarodnu javnost i Savet Bezbednosti. Sto ne trazis Jeremicu otkrivanje svih zlocina pocinjenih na Kosovu. Zasto Srbija cuti o tome? Kada ce se pokrenuti pitanje o zlocinima nad Srbima po Hrvatskoj i Bosni? Zasto se o tome ne pise, ne govori? Niko ne pominje nastradale Srbe !!!
Petak 22.07.2011. 15:46
Zuti tvrde pazar,pripremaju srbe za potpunu izdaju koju ce narod sa olaksanjem prihvatiti,samo da ne bude gore ne videci da ce posle toga biti jos MNOGO gore nego sto je sada. Sta ce uraditi ostale stranke koje se busaju patriotizmom kada delo dodje na videlo. Praviti se da ne cuju i ne vide,ali zato drece birajte nas mi smo pravi.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online