Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Subota 23.07.2011.
04:42
Večernje novosti A

Dačić strepi od "Oluje" na Kosmetu

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da u narednim godinama treba očekivati "još jače pritiske da Srbija prizna Kosovo i da zato treba pokrenuti razgovore o razgraničenju".

Ivica Dačić: Dosta nam je uslovljavanja
 

Dačić je u intervjuu "Večernjim novostima" rekao da u Evropskoj uniji postoji grupa zemalja koja bi, uz davanje statusa kandidata Srbiji, zauzvrat želela da dobije i srpsko priznanje nezavisnosti Kosova.
 

"Ako nam to postave kao uslov, onda je bolje da se na vreme rastanemo. Ne znam šta još moramo da uradimo da bismo imali ravnopravan tretman sa ostalim dražavama koje žele tamo da uđu. Ako neko neće da Srbija bude član EU, treba da kaže otvoreno - nećemo vas i tačka", rekao je Dačić.
 

Na pitanje da li je državna politika da Evropa nema alternativu "udarila u zid", Dačić je rekao da "više nema Haga, ali da je očigledno da sve više raste tenzija oko Kosova".
 

"U narednim godinama treba očekivati još jače pritiske da priznamo Kosovo i zato treba pokrenuti razgovore o razgraničenju", kazao je on.
 

Ministar je dodao da "nema kome da priča" o podeli Kosova. 

"Naši dežurni ustavobranitelji tvrde da je to akt veleizdaje, a na Zapadu tvrde da narušavam regionalnu stabilnost, jer je za njih status Kosova rešen. Bez razgraničenja Srba i Albanaca teško će se naći mirno rešenje. A svaki dogovor je bolji od rata", rekao je Dačić.
 

Upitan da li on ne isključuje ni rat na Kosovu, ministar policije je rekao: "Strepim od nasilne integracije severa i da nam se ne ponovi neka nova 'Oluja'. Zato, Srbija mora da učini sve da spase svoj narod".

POVEZANE VESTI

Subota 23.07.2011. 09:06
sto pre skloniti krme zajedno sa njegovim antisrpskim koalicionim pederima. ne birati sredsta. seoba srba sa kosova i metohije u najavi. nema se vremena za cekanje uz cackanje nosa.
Subota 23.07.2011. 08:26
Нажалост,сигурно ће преостале србе шиптари оружјем протерати.Нама заправо тек предстоје све тежа и тежа времена јер су Србију толико уништили разноразне продане душе уназад десетак година.
Subota 23.07.2011. 11:49
Кад видим овакав поглед,згрозим се. Сад си се сетио министре полицијски да радиш посипање пепелом? Па по Србији је та прича већ кренула са колена на колено,да од ''Европских интеграција''- (шта год то значило) нема ништа! Све је то шаргарепа на крају канапа,за магарце који би да на власти опстају са таквим будалаштинама.Да смо све ове године,да кажем од 1995 на овамо потрошили на себе и да почнемо да радимо поштено и у свом интересу,где би нам био крај.Нажалост власт је у Србији радила у интересу себе и појединаца око ње. Док је народ понижаван ,обмањиван и пљачкан сви сте имали пуна уста Европе,а још пуније џепове нашег новца! СРБИЈА испред свега,за све који у њој живе!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online