Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Ponedeljak 25.07.2011.
16:17
Vestionline A

''Moramo biti spremni na sve sa KiM''

Zamenik premijera Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da Srbija mora da bude spremna na svaku situaciju u vezi sa Kosovom i eventualnim uslovljavanjima iz Evropske Unije (EU), ali i izrazio uverenje da EU neće uslovljavati članstvo Srbije kroz priznavanje nezavisnosti Kosova.

"Moramo ipak na kraju da raščistimo sa sobom i da budemo spremni na jednu takvu situaciju, ali i da jasno kažemo šta je naš politički stav o svemu tome", rekao je Dačić novinarima u Sremskoj Kamenici.

Biti spremni na sve: Ivica Dačić

On je podsetio da je predsednik Srbije Boris Tadić preneo da je dobio uveravanja iz SAD i EU da Evropa neće tražiti da Srbija prizna Kosovo, kao i da, dok god traju pregovori između Beograda i Prištine, neće biti promene realnosti na terenu na Kosovu i Metohiji.

Dačić je kazao da su neke zemlje, na putu ka članstvu u EU, godinama pregovarale i o takvim pitanjima kao što je ribolov, zbog čega niko nije optuživao EU za uslovljavanje.

"Ne možemo da kažemo da je neko iz EU rekao da uradimo nešto protiv državnih i nacionalnih interesa i da jedino u tom slučaju možemo postati članovi EU. Nadam se da taj jezik neće dolaziti iz EU", poručio je Dačić.

On je ocenio da je članstvo u EU za građane Srbije mnogo bolja alternativa nego da država nije članica Unije, zbog čega je članstvo državni interes Srbije.

"Kao članica EU, bićemo ravnopravni deo evropske porodice naroda i to će otvoriti veliku mogućnost ekonomskog i društvenog razvoja", rekao je Dačić.

Dačić je naveo da Srbija treba da shvati da proces pridruživanja i sticanja članstva nije lak, kao ni razgovori.

"Ali, Srbija treba da ima u vidu da to nije monolog nego je dijalog", kazao je zamenik premijera.

Dačić je danas u Centru za osnovnu policijsku obuku Sremskoj Kamenici prisustvovao promociji pete klase policajaca-pripravnika.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 25.07.2011. 19:13
Србија не може да буде спремна пошто мишљење о усласку наше држеве у европску унију не зависи од нас, грађана, већ од политичке воље Вас господине министре и ваших следбеника! Дајте референдум па да видите на шта су све грађани спремни! Тако се поштује воља народа... Немојте сада да се таласа, одлучите се јер наш став да по сваку цену улазимо у ЕУ или да нећемо ући ако и ми не будемо испоштовани! А све ми се чини да је ово прво!!!
Ponedeljak 25.07.2011. 22:09
od ministra policije do potparola EU,napreduje dačić nema šta.
Ponedeljak 25.07.2011. 17:40
Od žandarmerije je kao civilno lice je dobio oficirsku sablju da brani čast Srbije, pa ništa. Ovi pitomci su mogli hladno da mu poklone pištolj pa da se ubije ispred Skupštine u kojoj nije pokrenuto pitanje rezolucije EU od 19 januara. U toj rezoluciji jasno piše da razgovora o statusu nema i da Srbija mora da rasformira paralelene organe na Kosmetu. Mi moramo biti spremni kaže Dačić na sve, a to SVE je sadržano u toj rezoluciji. Čućemo u septembru na finalnom sastanku Stefanovića i Tahiri sa Kuperom.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online